Dagsarkiv: 3 september 2021

Mikro till Markus

Markus klipper runt vårt havererade plommonträd.

Så fick Markus sin bokhylla hemkörd då jag och Anneli packade i den i bilen och så körde jag bort den till honom. Två trapports bärande gick bra innan jag och Markus fortsatte färden till Elgiganten där vi köpte en mikro åt honom.

Jag var ute efter en av samma modell som vi själva köpte tidigare i år och det fanns ett exemplar kvar så det slog vi till på. Ett utställningsex som snåla Elgiganten inte ville ge någon rabatt på men vi köpte ändå eftersom han behövde mikron nu. Det blev en stekpanna också när vi ändå var där.

Hemma fick Markus bjuda på en gräsklippning som utbyte och på bilden ovan kan ni se honom mumsa på ett plommon samtidigt som han klipper runt vårt havererade plommonträd.

Själv har jag ägnat en stund åt att svara på brev och kommunicera med en del vänner på Messenger innan det blev det dags för jobb. För i dag gick jag på ett femdagarspass och kör över helgen fram till och med tisdag.

I dag publicerade Washington Post en artikel om Doug Wilson och hans ufointresse. Jag träffade Doug i juli 2019 på Mufons konferens i Kalifornien när jag var där och höll föredrag. Om ni har tillgång till Washington Post rekommenderar jag artikeln. Intressant beskrivning av en amerikansk ufologs arbete och funderingar.

Under arbetskvällen hade jag ansvaret för Afghanistanlajven men skrev också om en dubbelskjutning i Jordbro och president Bidens löfte om att FBI-dokument som hör samman med 11 september-attackerna 2001 ska avhemligas. Kommer säkert att skapa nya konspirationsteorier.

Skrev också om att Marsbilen Perseverance nu har tagit sitt första stenprov i jakten på spår av liv. Spännande! Men några säkra svar får vi inte förrän på 2030-talet då provet ska hämtas hem till jorden. Under tiden får vi nöja oss med en första analys ombord på rovern.

Mat hämtade jag på Nyhetsgrillen i form av grillad tunnbrödsrulle som intogs på redaktionen. Det var inte Janne som jobbade i dag utan en kamrat och han skickade omedelbart en förfrågan om vänskap på Facebook när jag kommit upp på tidningen igen.

Hem efter 01 med en grekisk chaufför jag ofta åkte med och eftersom han hade kört till Grekland och tillbaka pumpade jag honom på hur resan gått och vilka covidkontroller som gjorts längs vägen. Bra att veta om jag själv ska ge mig ut med bil.

Hemma satte jag mig en stund med mina frimärken och kom i säng 02.30 som vanligt.

Loading