Dagsarkiv: 7 september 2021

Takbesiktning och bokgåvor

Snickarna på plats.

I dag kom de äntligen, snickarna som skulle undersöka vad som måste bytas och repareras efter vår vattenläcka för rätt många veckor sedan nu. Och det kommer att bli rätt omfattande arbeten som tar tid att fixa. Jag och Anneli måste leva med plastavskiljare mellan rummen under många dagar, den saken är klar.

Vi var också uppe på vinden och tittade på skadorna ovanifrån så nu har hantverkarna bra koll på hur allt ser ut. Ulf Svärd kommer att hålla i detta och det är vi glada för eftersom han gjort andra jobb i huset tidigare.

Innan Uffe kom vaknade jag tidigt, tror det blev drygt fem timmar i natt bara, och tog bilen till Anders och Maud på Ankdammsgatan som skänker böcker till AFU. Anders Lignell har varit journalist på SVT och TT men är numera pensionär och han och hans fru är på väg att flytta.

Anders Lignell framför kassarna innan de åkte in i hissen.

Vi plockade ur de fyra bokhyllorna och fyllde 25 kassar med böcker som vi sedan körde ner med hjälp av hissen och bar ut till min bil.

Hemma fick jag kryssa mig fram eftersom NCC håller på och byter ut avloppssystemet längs hela gatan, vilket är bra, men väl inne på uppfarten ägnade jag en timme åt att sortera böckerna. Sedan lastade jag in alla som ska till Böckernas hus när jag åker dit i morgon och övriga som ska till andra ställen blir kvar här hemma.

På jobbet hade jag ett timslångt möte med min skyddsombudskollega Hans inför ett stort arbete som vi ska inleda i slutet av månaden. Vi kommer att behöva lägga ned väldigt mycket tid på det så jag är frånkopplad från mitt vanliga arbetspass under vecka 38.

I helgen tog jag med mig en kasse med Victoriaplommon som Anneli skickat med till jobbet och de tog slut i dag. Mycket goda, var det allmänna omdömet.

Jobbfokus låg på IS-kvinnorna även i dag. Och det mesta hände i början av arbetsdagen då jag intervjuade en kurdisk företrädare och skrev en första kortare pappersversion och sedan en längre till nästa upplaga.

Fick ett antal Traderaköp i posten i dag, en del frimärken som jag köpt till ett bra pris. Jag köper aldrig något dyrt så det blir en del som går mig förbi. Men de jag lyckas vinna är alltid roliga tillskott till samlingen.

I morgon kör jag till Göteborg för att hålla föredrag och i dag ringde en som ska komma och lyssna. En kvinna som gjorde en ufoobservation för rätt många år sedan och som jag intervjuade då på telefon men som jag aldrig träffat. Ska bli kul att ses.

Klar till 01 och tog taxi hem.

Loading