Dagsarkiv: 12 september 2021

Brasiliansk podd och körkonsert med Niklas

Thiago Luiz visar en modell av Kelly-Hopkinsvillevarelsen som han har gjort.

I dag blev jag intervjuad av den brasilianske ufologen Thiago Luiz Ticchetti för hans podd. Det var roligt att träffa Thiago igen efter fem år, för senast vi möttes var när jag höll föredrag på en stor ufokonferens i Brasilien 2016.

Vi pratade om mitt intresse och hur det började, UFO-Sverige, AFU och en del svenska fall. Efter att vi var klara visade jag min bok om AFU för Thiago och han visade en häftig modell av varelsen från det klassiska Kelly-Hopkinsvillefallet för mig.

Thiago gör sådana här modeller från en mängd olika ufofall och han lovade att AFU skulle få dem alla den dag som han själv inte är med längre.

Efter vårt timslånga samtal åt jag och Anneli kvällsmat i form av älgfärsbiffar och sedan åkte vi in till stan och hämtade Ylva för att åka vidare till Adolf Fredriks kyrka där Niklas skulle sjunga med Stockholms kammarkör. Repertoaren var helt igenom engelsk och det var många riktigt bra musikstycke.

Niklas och dirigenten Jakob Grubbström.

Här nedan kan ni lyssna till ”My soul, there is a country” av Hubert Parry.

På förmiddagen har jag jobbat vidare med planeringen inför årets fältundersökarkurs. Schemat börjar bli klart och gruppindelningen likaså. Pratade med några av dem som ska vara med och hålla i olika kursavsnitt också.

Anneli tog ett nytt tag med bilderna som vi hämtade hemma hos hennes mamma. Nu har hon snart gått igenom alla, märkt många och sorterat. En rolig bild föreställde vår kung när denne besökte Mariestad under stadens 400-årsjubileum 1983. Ni kan se den längst ned här. Mannen till vänster är dåvarande landshövdingen Karl Frithiofson och i bakgrunden syns stadshotellet.

Det är bara att konstatera att Raili lyckades komma väldigt nära.

I slutet av dagen satt jag och Anneli vid var sin dator och jobbade men först hade vi ätit några mackor och sett ett avsnitt ”Seinfeld”.

hade en del kontakt med min ufokollega Kalevi i Rovaniemi under sena kvällen och han larmade om att en stor forskningsballong sändes upp från Kiruna i går. Kan vara värt att hålla koll på eftersom den kan se väldigt mystisk ut när den seglar fram på hög höjd.

I säng före midnatt med en bok. Då hade jag mött en snigel på brevlådan.

I snigelfart över brevlådelocket.
Kung Carl XVI Gustaf och landshövding Karl Frithiofson.

Loading