Dagsarkiv: 3 februari 2023

Böcker i massor och klart med transport

På plats för att hämta böcker.

På förmiddagen jobbade jag en stund i bastuförrådet, spacklade några småsaker och målade trälisterna ovanför fönstret ett varv. Det andra varvet tog jag sent på kvällen. Nu ser det ut som att vi kan flytta in hyllan igen och börja använda det nya elementet för att få en behaglig temperatur i det tidigare iskalla förrådet.

Elektrikern var här i några timmar och såg till att elementet kom plats men han drog också en ledning så att vi fick ett par nya kontakter bakom teven, något vi verkligen har varit i behov av länge.

Och så satte han fast den glappande lampan utanför duschen. Mycket bra det också.

Anneli har jobbat på hemma eftersom det är fredag och bara jag som har gått av mitt skift. Så när jag var klar i källaren tog jag bilen till murarens hus i Jakobsberg där jag fått ett erbjudande om att ta hand om de böcker som jag ville ha.

Det fanns en hel del så jag var där en bra stund, utan att ha ätit lunch och dessutom druckit alldeles för lite. Så huvudvärken kom som ett brev på posten lite senare framåt dagen.

Men jag fick ihop 16 kassar som går att sälja och två kassar med lite bättre böcker som jag säljer på andra håll. Efter en stund kom också murarens bror och hans trevliga hund Elvis och anslöt. De båda bröderna och ytterligare en yngre man jobbade på de också med att bära ut möbler som skulle till tippen.

Själv lovade jag att komma tillbaka i morgon och köra de böcker som jag inte ville ha till samma plats. Jo, det hängde ett antal tavlor med inramade travhästar på väggen och när jag tittade närmare på dem visade det sig att de föreställde hästen ”UFO Broline”!

Familjen hade ägt en del av hästen som var relativt framgångsrik under sin karriär. Nu fick jag med mig tavlorna till arkivet och jag tänker behålla en av dem som den är, inom glas och ram, medan de övriga monteras isär för att spara själva innehållet. Lite kul för ett framtida museum.

Lastning i Älvsjö.

Efter ett snabbstopp hemma för lite lätt lunch åkte jag och Anneli till Älvsjö och Nanna som hade en bokhylla med böcker som bostadsrättsföreningen ville bli av med. Det blev rätt många kassar även där och väl hemma igen gick jag igenom allt innan det blev kväll på riktigt.

Anneli hade fixat förrätt med bubbel, toast med Kalixrom och sådant som hör till en sådan god macka innan det blev lammgrillspett som var helt gudomligt goda.

Sedan tog vi det lugnt i soffan med ett par avsnitt ”Downton Abbey” och nu återstår endast en säsong. Men jag har beställt filmerna från CDon så att vi har lite att titta på när serien väl är slut.

Och så äntligen fick jag genom det Floridabaserade transportföretag som hjälpt AFU med USA-transporter tidigare, äntligen grönt ljus för att de 230 lådorna med böcker från Virginia kommer att kunna transporteras till Sverige! Det har varit en närmast evighetslång process så det känns enormt skönt att vi har kommit så här långt.

Jag mejlade Melanie, som damen i Virginia heter, och berättade den glada nyheten strax innan jag gick och lade mig en stund före midnatt.

Loading