Dagsarkiv: 8 februari 2023

Markus flyttar ut och flyttar in

På väg till i nya lägenheten.

Så har Markus skrivit under de sista papperen och fått nycklarna vid ett möte på Fastighetsbyrån i Jakobsberg. Jag var med och träffade den tidigare ägaren och sedan åkte jag och Markus till den etta han hyrt och började fylla bilen med lådor.

Det är en flytt som på inget vis liknar Niklas eftersom Markus har bott betydligt mindre och dessutom möblerat. Så vi har inte ens behövt hyra en bil för att köra allt. Jag och Markus fick åka och låna en nyckel till så att vi kunde få upp bommen till hans gamla bostadsområde men sedan kunde vi bära lådor och åka till hans nyinköpta lägenhet som faktiskt bara ligger någon knapp kilometer bort.

Markus på plats i vardagsrummet.

Och det är en riktigt fin och trevlig tvåa med kök, hall och ett stort förråd. Balkong och stora fönster också. Bra vitvaror, en frys och till och med tvättmaskin.

Köket.

Efter att ha kört första lasset åkte vi hem till oss och stoppade i några lådor med saker som tillhör Markus men som hittills fått stå här hemma. Nu åker allt sådant med till hans lägenhet.

Själv stannade jag kvar hemma för att kunna ta mig till jobbet och Markus fick låna bilen. Anneli dyker upp senare i dag och hjälper honom och kompisen Erik likaså.

Under dagen fick jag ett samtal från en person som berättade att en man (Thomas Nordholm, aka ”John Doe”) från den påhittade föreningen ”Historielärarföreningen” terroriserar henne med mängder av samtal från hemligt nummer. Han ringer maniskt gång på gång och döljer hela tiden sin identitet.

Så här skriver personen till mig: ”Han kan ringa 10 till 15 gånger på en timma från hemligt nummer, mejlar och hotar om att gå ’till högre instans’.” Och detta är alltså en man som påstår sig vara ordförande för en organisation (vilket han alltså inte är) och dessutom arbeta som spion för tre olika länder (visst!). Trovärdighet: Noll.

Men vill ni veta mer om honom så klicka på länken ”Om Historielärarföreningen” här ovan och där finns även hans nummer som ni kan ringa till om ni vill prata med karln.

När jag kom till jobbet sökte jag upp min personalredovisare för att diskutera sommaren och sedan var det bara att börja skriva. Fokus på Ukraina och USA och Volodymyr Zelenskyjs besök i Storbritannien. Och så den fortsatta diskussionen om den kinesiska spionballongen.

Under arbetskvällen hann jag inte gå och äta eftersom jag hade intervjuat Joakim Paasikivi och väntade på att han skulle kolla citat och dessutom inväntade en presskonferens med Stoltenberg och Blinken som drog ut på tiden. Så det fick bli några torra mackor som Åke bjöd på och lite annat smått och gott.

Hann också mejla med transportföretaget i USA som nu vill att damen i Virginia ska packa allt på fyra pallar istället för tre. Krånglar till det. Dessutom studsade mejlen till henne när transportkontakten försökte skriva och även för mig när jag gjorde samma sak. Men till slut kom jag fram. Varför det krånglade har jag ingen aning om.

Jag hoppas verkligen att de där pallarna med böcker snart ska vara på väg till AFU.

Jobbade på till 01 och sedan bar det hem. Där hade jag en del mejl och administrativa saker att ta hand om så det blev sängen 02.30 som så ofta.

Loading