Dagsarkiv: 24 februari 2023

Sabbatsberg för koll och mer om boliden

Utställningen på Arbetets museum växer fram.

Bilden ovan visar hur en del av den fina ufoutställningen som öppnar den 11 mars håller på att växa fram på Arbetets museum i Norrköping. Längst bort till höger ser ni ”UFO Swedens” rapportcentral från 1996, alltså som Crazy Pictures valde att visa den i filmen ”UFO Sweden”. För utställningen låter filmens ufologer möta verklighetens och dessutom finns här en del spännande föremål från AFU.

Det ska bli roligt att vara med om att inviga den så håll utkik efter annonser och kom gärna på premiärdagen.

Min dag startade med att jag tog bilen till Sabbatsbergs sjukhus för en kontroll av aortan och om det fanns någon antydan till bråck där. Alla i min ålder får en sådan kallelse så jag körde in i god tid för att hinna hämta ut ett par recept på Apoteket där. Men Apoteket hade stängt och flyttat till kvarteret intill så jag gick dit bara för att mötas av en skylt att de inte öppnade förrän 10.00.

På vägen därifrån mötte jag min tidigare arbetskamrat Cecilia som var ute och gick med ett par vovvar hon var reservmatte till så vi hann prata en stund innan jag var tvungen att gå tillbaka till sjukhuset. Där checkade jag in på andra våningen och hann inte mer än öppna den bok jag hade med förrän jag blev inropad, femtio minuter för tidigt.

Jag tog till vänster.

När sjuksköterska varnade för att det skulle bli kallt och kladdigt på magen då hå smorde in mig med en salva så konstaterade jag att det var precis det som var läget utomhus just nu.

Allt gick i alla fall bra och det fanns inga tecken på några problem.

Tack vare att jag kom in så snabbt hann jag hem i god tid för att bli hämtad av Stefan (Anneli skulle ta över bilen) och så åkte vi till Komethallen för en dust där. Som så ofta var spelet varierat men med rätt många bra bollar trots allt. Efter att ha förlorat första set med 8–15 tog jag mig samman och vann de två andra med 15–10 och 15–11 så nu är det jag som leder med 4–3.

Efter lunch hemma gick jag ned i källarvåningen och städade i det inre förrådet där jag har rätt mycket böcker och annat. Lyckades frigöra en yta på golvet och få bättre ordning på både frimärken och böcker.

Ny i samlingen.

När Anneli kom hem åkte vi och veckohandlade och på vägen hämtade jag ut en Zappaskiva som jag köpt på Tradera. Hade jag inte förut. Kikade också in på Läkarmissionen en stund och köpte en Peter Pan-bok.

På Coop blev det inte jättemycket handlat men nu fick vi i alla fall våra recept uthämtade. Pantade också en massa flaskor som samlats i garaget, inte minst en drös från Niklas som vi tog hand om när han skulle flytta.

Markus i sitt vardagsrum.

Nästa anhalt blev Markus nya bostad där vi tog med oss alla de tomma flyttkartongerna som fyllt sin funktion. Och hans lägenhet börjar se bra ut!

Under dagen har jag messat med en man som jag känner sedan tidigare och som blev vittne till söndagsmorgonens bolid, något han först inte vill tro. Eftersom han uppfattat att föremålet bara var hundra meter över hustaken fick han inte ihop det. Men till slut blev han övertygad och det som börjat gnissla lite mellan oss var nu tillbaka på rätt nivå – som vänner.

Jag har också messat med flera i UFO-Sverige och med en person på DN som inte mår så bra och som jag försöker hjälpa. Och så fick vi besked om vårt elstöd i dag! Riktigt bra eftersom vi har höga elräkningar trots att vi dragit ned konsumtionen ordentligt.

Pratade en stund med Anders på AFU och nu kunde vi konstatera att ett av mina föredrag gett drygt 5 000 kronor i en donation till arkivet. Jag tog inget själv för det, inte ens reseersättning. Ytterligare 2 000 från ett annat föredrag har också ramlat in. Känns bra att kunna bidra på det sättet.

På kvällen lagade jag och Anneli en god rostbiff som blev vår fredagsmiddag och sedan var det skönt att sitta ned i soffan lite och se ett avsnitt ”Downton Abbey” som börjar närma sig sitt slut. Trist. Jag skulle gärna ha sett en säsong till.

Fick också ett mejl från en man som fått ett samtal från Thomas Nordholm. Ett samtal som han uppfattade som påträngande och från en ”konstig” person. Ja, det är precis så den gode Thomas jobbar. Ringer och tränger sig på människor utan att ha med dem att göra. Men mannen lät sin fru kolla upp Thomas under samtalet och såg snabbt att allt inte stod okej till och avslutade det hela. Om ni vill veta mer om denne Thomas Nordholm så klicka här.

Pratade en stund med Håkan E som jobbar på med att göra äldre nummer av UFO-Aktuellt digitalt åtkomliga. Ännu så länge har vi inte nått hela vägen till en digital prenumeration men lösnummer ska gå att köpa på vår sajt inom kort.

I kväll har vi packat bilen med en del böcker och resten ska i i morgon då vi kör till Böckernas hus. I säng före 23 med en god bok.

Loading