Dagsarkiv: 22 februari 2023

Besök hos Mats, handlande och poddförberedelser

Mats med en del av kassarna.

Vaknade hyfsat tidigt och fixade med tvätten innan jag tog bilen till Årsta och min arbetskamrat Mats som hade plockat ihop 13 kassar med böcker åt mig. Mats hade rensat i källarförrådet och han lovade dessutom att det skulle bli mer lite längre fram.

Det var kul att komma hem till Mats som jag faktiskt aldrig varit hemma hos tidigare. Vi har många gemensamma intressen, inte minst böcker och bra historier. För Mats del omsätter han historierna i sin utmärkta blogg ”Oskyltat” där han vägleder oss fåkunniga, eller bara nyfikna, till olika mer eller mindre kända utflyktsmål runt om i Sverige.

Mats med en gammal kul karta i händerna.

På det sättet gör Mats en kulturgärning där vi som läser får veta massor om sådant som vi inte hade en aning om att vi ville veta. Kunskapsrikt och så besöker han också de platser han skriver om. Mats skriver även på Namn & Nytt och i Grönköpings Veckoblad.

Gotlänning som han är finns det också ett stort intresse kring ön som yttrar sig i ett antal böcker i hans välfyllda bokhyllor.

Efter någon timme körde jag tillbaka mot Västerort och nu för att köpa ny eltandborste på Clas Ohlson eftersom min gamla har gått sönder och sedan till Bolaget för att handla öl innan jag vandrade över parkeringen i Barkarbystaden till Ica och köpte två fina entrecôtebitar till mig och Anneli i kväll. Det blev även ett besök på Ikea för att lämna tillbaka en sak som Markus inte behövde i köket.

Hemma igen satte jag mig och åt lunch framför teven och där satt jag kvar när jag gick igenom alla kassarna från Mats.

Jag har ägnat en hel del tid i dag, mest på kvällen, åt att förbereda mig för en poddinspelning i serien ”Sekter” som jag ska göra i morgon. Det handlar om en ufosekt, eller snarare en sekt med utomjordingar och flygande tefat som grund. Den hette BDX vilket stod för Beta Dominion Xenophilia och tillhör de mindre kända i den genren. Finns inte mycket att läsa om den men jag hittade lite i gamla tidningar på Newspaperarchives.

Efter maten, som blev utmärkt, tittade vi på ett par avsnitt ”Downton Abbey” innan Anneli gick och lade sig. Själv fortsatte jag vid datorn ett tag och så pratade jag med en kamrat som kommit i trångmål. Om jag kan hjälpa kamraten så kommer jag att göra det.

Sist på kvällen tog jag hand om tvätt igen och svarade på några mejl. I säng med ”Knaster” vid midnatt.

Loading