Dagsarkiv: 6 februari 2023

Möte med Semic och Zoom med elever

Jag, Måns Gahrton och Andreas Nyberg utanför restaurangen.

Förmiddagen ägnade jag åt att prata med ett antal banker och försäkringsinstitut om saker som måste fixas. Det tog ett par timmar men nu är den saken klar och senare i veckan ska jag ta en andra vända med några banker om en del andra saker.

Men sedan bar det i väg till Semic i Sundbyberg för ett möte med förlagschefen Måns Gahrton och redaktören (numera på frilansbasis) Andreas Nyberg. Andreas och jag har gjort många böcker tillsammans, jag som författare och han som min redaktör.

Vi samlades till lunch på Zaiqa som är en indisk restaurang där det tidigare legat en sushidito. Bra mat var det i alla fall även om min favoritsås till Chicken Tikkan saknades. Vi pratade ikapp lite som hade hänt sedan sist och så kom Måns med två förslag på bokprojekt, ett som ska produceras under året och publiceras 2024 och så ett inför 2025.

Båda lät klart intressanta så vi kom överens om att gå vidare med projekten.

Efter mötet tog jag mig till Myrorna som låg i kvarteret intill och köpte en box med teveserien ”Roswell” för AFU:s räkning. Kul att besöka en ny andrahandsbutik som jag faktiskt inte varit på tidigare.

Lars på plats.

En som jag varit på flera gånger är Stockholms Science fiction-antikvariat. Det blev mitt nästa mål. Fick parkera lite illa så medan jag bar in mina tre kassar som mest bestod av fantasy spanade jag oroligt över axeln och när jag väl skulle börja prata med Lars Jansson såg jag hur två lapplisor passerade förbi bilen på andra sidan gatan där jag stod.

Japp, de passerade förbi bilen! Jag rusade ut men de fortsatte bara som om inget hade hänt. Kanske hade de lunchrast. Well, jag körde i alla fall hem och senare på dagen fick jag 500 kronor (som går till AFU) från Lasse. Helt okej eftersom det mest var pocketböcker. Och så sålde jag bilbanan som jag skrev om i går för 700 kronor till en kamrat i föreningen. Ytterligare pengar till arkivet.

Bra möte med eleverna.

Klockan 17 var det dags för ett Zoommöte med två elever på folkhögskolan i Gamleby som planerar att göra en tiominutersfilm om UFO-Sverige som skolarbete. Vi pratade i en halvtimma och jag berättade om föreningen och arkivet men också om mitt eget intresse och hur det uppstod.

Lite senare hade jag en del mejlkontakt med Enigma Labs och vi bestämde att jag och chefen där ska pratas på Zoom i nästa vecka. Hade också ett längre samtal med Anders på AFU om ekonomin, Enigma, vilka samlingar som är på väg in och en del annat.

Under kvällen fick jag ett tips om en jättelik issnurra i Finland från min vän Björn Borg. Den är gjord av människor och 516 meter i diameter med en omkrets av 1,6 kilometer! Inte illa. Det är Ilta-Lehti som skriver om den så använda Google och översätt och kika på filmer och bilder här.

Medan jag pratade med Anders i telefon lagade Anneli korv stroganoff och efter den goda måltiden tittade vi på ett avsnitt ”Downton Abbey” som nu är inne på sista säsongen. Som tur var kom de två filmerna som jag beställt från CDon så lite kan vi skjuta fram det definitiva slutet.

Satt också en stund framför teven och gick igenom en låda norska tidningar som Ole skickat från Oslo. Klippte ur artiklar om ufo, paranormalt och rymden. Det blev en hel del.

Har också börjat planera för resan till sydvästra Sverige i slutet av april och kontaktat två av dem jag vill träffa. Det finns en del saker att hämta till arkivet där nämligen så jag passar på när UFO-Sverige ska ha styrelsemöte i Ängelholm. Slipper dubbla resor på det sättet.

Sent på kvällen hörde jag från Jim Semivan i TTSA som ville koppla samman mig med en tevejournalist som har planer på en ufoserie om bland annat fall från Europa. Men 23.30 blev det sängen för att läsa ut kvantfysikboken. Då hade jag också haft kontakt med en man här i Järfälla som tackade mig för att jag tipsat om Parthenons stora rea. Han hade köpt ett antal böcker, skrev han.

När vi messat några gånger frågade jag om han inte ville bli medlem i Stockholmsföreningen och det ville han så jag mejlade hans epostadress till Fred, Jimmy och Idgie som jobbar med att dra igång den.

Sedan kan jag notera att de saftiga elräkningarna fortsätter att ramla in trots att vi minskade vår konsumtion med 20 procent (inte illa) i januari i år jämfört med samma månad 2022.

Loading