Dagsarkiv: 13 februari 2023

Intensiv dag med fem intervjuer

I TV4-studion.

Väcktes 08.30 av TV4 som ville ha med mig i Nyhetsmorgon 10.50 och sedan ringde Jenna Emtö från Svenska Yle från Finland och därefter Radio Skaraborg. Efter att ha pratat med de två sistnämnda i en bandad och en direktsänd intervju var det försnack med TV4 och sedan prat med ”Halv tre” med Lotta Bromé som jag ska vara med och prata spionballonger senare i eftermiddag.

För allt handlar om dessa ballonger just nu och många vill prata med mig.

Svenska Yles artikel kan ni läsa här. Intervjun gjordes av Jenna Emtö.

Det blev alltså en rivstart på dagen och allt var tvunget att vara klart till 10 för då, fram till 11, skulle Swedbank ringa mig så att vi kunde diskutera en omförhandling av lånet på huset som går ut lite senare den här månaden.

Och 10.20 ringde en trevlig kille från banken, vi diskuterade lånet och det var ju ingen chock att få veta att låneräntan skulle hamna på drygt den dubbla vi en gång skrev på för tre år sedan. Efter lite prat om ränterabatten, alltså det som vi är berättigade till enligt bankens regler, pratade vi vidare och så fick vi ännu lite mer rabatt.

Jag gjorde också klart att vi tänkte betala av en del av lånet och så fixades det direkt över telefonen. Plus att vi ökar vår amortering.

Så snart jag var klar med detta svarade jag på ett antal mejl och mess från folk som alla undrade över vad som händer med ”ballongerna” över Kanada och USA och vad jag tänker om dem. Och svaret är att allt tyder på att det rör sig om någon typ av spionage från främmande makt.

Sedan blev det en uppvärmd lunch på chili con carne och direkt på det satte jag mig i bilen och körde in mot DN. Ringde upp en journaliststuderande vid Lunds universitet som sökt mig för att fråga om det som händer just nu och vi pratade en bra stund. Hann också prata med TV4:s researcher innan jag parkerade ett kvarter från DN.

På DN väntade ett möbleringsmöte med Fredrik från redaktionsledningen och Susann från hr plus att min skyddsombudskollega Hans var med på länk. Mycket bra möte som höll på en timma.

Nästa etapp var att ta tunnelbanan till Söder och sedan gå till Götgatan där min tandläkare skulle fixa ett par flisor i två tänder. Inte billigt. Men jag var mest orolig över att han skulle hinna klart till 15.40 då jag var bokad för direktsändning i Mix Megapols ”Halv tre” och han klarade det med mindre än tio minuters marginal.

Ovanlig plats att bli intervjuad på.

Eftersom jag var sista patient fick jag låna tandläkarrummet intill och kunde sitta där och prata med Lotta Bromé i sju, åtta minuter. En bra intervju som vanligt när Lotta är inblandad och det var ett sant nöje att vara med i ett av hennes program igen. Vi gjorde väldigt många ”P4 Extra” under de år hon var där.

Klockan 16 kom en förbeställd taxi och tog mig till TV4 där jag skulle vara med i ”Efter fem”. Andra TV4-deltagandet i dag. I bilen fortsatte jag svara på mejl och mess och bad bland annat en man som sett ett okänt föremål på radar 1983 (och skrivit om det på Facebook) att höra av sig till mig vilket han gjorde.

Nu kom jag i god tid eftersom jag hellre sitter där och väntar (och äter chokladbollar och dricker Ramlösa) än att häcka på Götgatan. Och som så ofta när man sitter och väntar på att vara med i teve träffar man trevligt folk som också väntar på sin tur.

Markus Larsson iförd Kansas City Chiefs matchtröja.

För här dök Markus Larsson från Aftonbladet upp iklädd sitt american footballslags tröja efter att ha suttit uppe till 05 i morse och följt Super bowl-finalen i natt. Nu skulle han berätta om den. Kul att prata bort en stund eftersom vi mest ses när det är Mello eller Eurovision.

Intervjuad.

När det väl blev min tur lotsades jag in i studion av studiovärdinnan. Jag tror att det är tredje gången jag är med i ”Efter fem”, kanske fjärde. Inslaget blev lite kort mest för att kanalens korre i USA också var med och pratade men allt funkade bra och frågorna var helt okej. Och vill ni se det i efterhand så finns det här.

Annelis bild av teveskärmen.

Och när jag väl var klar mötte jag en expert från Foi som kände till att de hade en ufoansvarig så det pratade vi ett tag om. Sedan blev det taxi till DN där jag hade bilen parkerad.

Under varje ledig stund i dag har jag svarat på mejl och mess från vänner och intresserade och det märks hur intressant alla tycker att det som nu händer är.

Det var skönt att komma hem även om frågor och mejl fortsatte att ramla in. Anneli hade förberett pasta och det satt fint efter en dag med ganska lite att äta. Fick ett mejl från Jimmy Nivrén Olsson som var med och skrev ”UFO Sweden” som undrade om det inte kommit några nyheter om de mystiska ballongerna och se, det hade det! Precis när han messade dök det upp en dementi från Vita huset att det skulle vara något utomjordiskt som ligger bakom de föremål som nu har skjutits ned över USA.

Ni kan läsa The Hills version av nyheten här.

Sedan tittade jag och Anneli på ett avsnitt ”Downton Abbey” och ringde Raili för att höra hur hon mår. Och det var bara bra även om hon var förvirrad som vanligt. Men glad och frisk i övrigt!

Under dagen har jag också varit ett digitalt stöd till en kamrat som tillbringat halva dagen på akuten men som skönt var slutade allting bra.

Sist på kvällen, vid 22, hade jag ett Zoommöte med Enigma Labs vd. 22.20 var det slut och sedan blev det sängen.

Loading