Dagsarkiv: 25 februari 2023

Mariestad, Böckernas hus och Örebro

På Böckernas hus.

Upp i ottan för att packa bilen med böcker. Med hjälp av Anneli var det tänkt. Men den stackarn vaknade med sprängande värk och något som liknade nackspärr. Det blev massage och Voltaren och så fick jag bära upp de fyrtio kassarna från källaren och ut i bilen själv.

Sedan bar det iväg mot Böckerna hus i Tidan och på vägen löste vi Melodikrysset och lyssnade på annat på radio. Mulet till en början men ju längre västerut vi kom desto klarare himmel.

Framme i Tidan stannade vi till och köpte några mackor som blev vår lunch, eller rättare sagt min. Anneli köpte en sallad. Och så åt vi tillsammans med Peter på Böckernas hus efter att alla kassar burits in. Nu ska han och hans personal gå igenom allt och sedan får jag ett pris och pengar till AFU.

Som vanligt tog jag en titt om det var några böcker som dykt upp i hyllorna sedan sist och hittade ett par. Och så dök Marie-Louise med man upp och det var trevligt att ses igen. Marie-Louise jobbar på Böckernas hus någon dag i veckan men det var ett tag sedan vi träffat henne.

Nästa etappmål var Ullerås i Ullervad för att träffa Raili och hon blev verkligen glad över att få se oss. Det är ju inte så ofta vi kan åka till henne men pratar desto oftare med Raili i telefon. Vi satte oss och åt bullar och pratade men det blev som vanligt mest en massa frågor som gick i repris. Hennes demens är långt gången och minnet funkar inte alls.

Hos Rali.

Men Raili är gullig och bra och kan fortfarande kramas och är omtänksam. När vi gick sa hon att vi gärna får ringa om det är något vi vill ha hjälp med 🙂

Klockan 17.15 var vi framme hos Claes och Åsa i Örebro där även Torbjörn och Ulla var på besök och det blev en toppenbra kväll med trerätters middag och goda viner plus bubbel.

Samlade i Örebro.

Ibland fick jag sticka emellan med att hjälp folk som undrade vad de såg på himlen (Jupiter och Venus) och en dam i sydvästra Sverige som också ser en massa saker mer regelmässigt och som alltid är olika prickar på himlen.

Tanken var att Claes skulle grilla stekarna ute på verandan men den elektriska tändaren hade inte överlevt vintern så det fick bli inomhus istället. Men köttet blev suveränt liksom förråtten som bestod av musslor i en vitlöksblandning som passerat ugnen en stund.

Mejlade med kollegor i UFO-Sverige om ett kommande digitalt möte med fältundersökarna, ett möte som är ett i raden av flera mycket lyckade sådana. Vi kallar dem FuF-möten och förkortningen står för fältundersökarforum.

Framåt midnatt var de flesta klara för sängen. Själv satte jag mig och korrekturläste ett utskick som AFU ska göra vilket tog tjugo minuter.

Sängen vid 00.30.

Loading