Dagsarkiv: 7 februari 2023

Zoommöte, Serieslussen och annat

Erkki som har Serieslussen.

Upp före 08 och satte mig vid datorn för att beta av några mejl. Särskilt bra att transporten från Virginia verkar vara i trygga händer nu och att ingen lastbil anländer innan damen som ska packa allt på pallar (med hjälp av en pojkscout) är klar.

Jag har också börjat planeringen för resan till Storbritannien i April och resan till Ängelholm och sydvästra Sverige som jag påbörjade i går.

Men klockan 10.40 kom Stefan och hämtade mig för att vi skulle spela badminton och när vi kom dit var parkering full med bilar. Men som vanligt var det golfare och den hall där vi spelar var tom. Efter ett tag dök det upp ett par killar på en anan längre bort.

Som så ofta blev det en svängig match där jag inledde bra men avslutade sämre. Så vi kunde skriva siffrorna till 15–8, 12–15 och 11–15 till slut. Men jag får trösta mig med att jag hade några riktigt bra bollar mitt i allt detta. Och med att Stefan skänkte 100 kronor till AFU:s omgörning av sajten och lika mycket till Virginiatransporten.

Sedan blev jag hemskjutsad och då hade också Anneli kommit tillbaka från en utflykt. Åt lunch framför ”Simpson’s” och sedan tog jag tag i tvätten.

Men det blev ett kortvarigt besök hemma för 15.00 hade jag tid för den årliga kontrollen hos tandläkaren som jag har på Götgatan. Jag kunde ha valt att gå här ute i Järfälla men det skadar inte att komma in till Söder ibland. Det gjorde att jag fick tid att gå in och hälsa på Erkki på Serieslussen som det var länge sedan jag träffade.

Vi pratade bort en stund och konstaterade att serier inte längre går att sälja. Erkki hade rensat ut hur mycket serier som helst och istället hade hans kollektion av bilar vuxit ordentligt. Trist att tryckta alster ska vara så ointressanta. Ni kan se Erkki på bilden högst upp.

Gamla lagningar sedan 1970- och 80-talet befolkar munnen.

Tänderna var det inga problem med förutom ett par flisor som jag bet bort redan i oktober. Nu ska de lagas tyckte min tandläkare så det blir till att gå tillbaka igen i nästa vecka.

Innan jag gick fick jag ta en bild på röntgenplåtarna av mina tänder och det är bara att konstatera att de lagningar som syns alla ligger väldigt långt tillbaka i tiden. Numera är jag rädd om tänderna.

Leif med kassarna.

På vägen tillbaka sprang jag på en arbetskamrat, redigeraren Leif, som kom kånkande på två kassar med böcker. När jag frågade fick jag veta att fanns en lite sunkig andrahandsbutik på Timmermansgatan så jag gick dit och kikade. Inga sensationer direkt men eftersom allt var väldigt billigt, fem kronor för mjuka pärmar, tio för inbundna, köpte jag två om filosofi som jag hoppas kunna sälja till Thomas Andersson i Uppsala lite längre fram.

Hemma var det bara att ge sig ut igen då vi hade kommit överens om att handla så en timma på Coop blev det. Ingen storhandling utan bara tre kassar. Och kvällens mat blev toast med räkor. Inte så dumt. Till mina mackor drack jag Nils Oscars ”Södermalmspilsner” som var riktigt trevlig. Har en dragning åt det tyska Oktoberölshållet som jag gillar. Rekommenderas.

Klockan 19 var det dags för ett möte med UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund och kassör Tony Ekberg för att diskutera hur vi bäst ska hantera ekonomin framöver. Det finns en del rutiner som bör ses över och jag tycker att mötet blev väldigt fruktbart.

Var också i kontakt med Rogue Valley Metaphysical Library i Oregon och dess trevlige ordförande Jordan Pease. Hoppas att vi kan fortsätta det fina samarbete som vi haft sedan jag var över på Mufons 50-årsmöte där vi sågs och pratade mycket.

Jobbade en stund med några uppgifter som Enigma Labs bett oss om och så fick jag fart på teven igen som hade lagt av eftersom den tappat kontakten med Wifi-nätet.

Anneli och jag tittade på sista delen av Anders Hansens superintressanta serie om hjärnan innan det blev sängen för henne och datorn för mig. I säng 00.30.

Loading