Dagsarkiv: 28 februari 2023

Badminton och avtackning

Avtackning av Tobias Sahlén.

I dag var det avtackning av Tobias som slutar hos oss på DN för att gå vidare till Aftonbladet. Tobias har visserligen inte varit fast anställd hos oss men jobbat väldigt mycket på livedesken och med oss på natten. Så det är tråkigt att vi tappar honom. Bara att önska honom lycka till på nya arbetsplatsen.

På förmiddagen jobbade jag lite hemma. Det hade dykt upp en del nya norrskensbilder som jag lade in i min text på DN.se från i går. Passade också på att skriva om texten så att den bättre skulle passa för de som läser den i dag.

Vid 10.40-tiden kom Stefan och plockade upp mig eftersom Anneli hade bilen och vi skulle spela badminton. Eftersom det är sportlov var vi lite oroliga över att det skulle vara mycket folk i hallen men så var det inte, förutom de obligatoriska golfarna.

Matchen blev bara två set lång. Mycket ovanligt. Men vi spelade hyfsat långa bollar och väldigt många bollar och eftersom jag hade vunnit redan efter två set var de bara att sluta då vår timme hade hunnit gå. 17–15 och 15–13 blev det så det var jämnt.

Hemma blev det lunch framför skid-VM där de svenska damerna tog silver och brons.

På vägen till jobbet hade jag ett långt samtal med Malin Viklander, UFO-Sveriges fältundersökare i Västernorrland, som skulle intervjuas i P4 Radio Västernorrland en halvtimma senare. Då hade jag redan skickat över två ufofall från området om hon skulle få en fråga om det. Men mest handlade det om att ge Malin information och peppa.

Och det gick bara bra för henne. När jag senare på kvällen lyssnade så lät det finfint. Ni kan lyssna här, börja vid 1,19 ungefär.

Pratade också med vännen Håkan Blomqvist som fyller år i dag, eller i morgon om man vill eftersom han är född på ett skottår. Vi hann inte prata så länge utan jag får återkomma en annan dag men ett grattis blev det i alla fall till denne nyckelperson på AFU. Håkan skannar och skannar och har superkoll på allt som rör svensk föreningshistoria inom ufoämnet. Inte minst UFO-Sverige och våra lokalföreningar genom åren. Utan Håkans jobb skulle vårt föreningshistoriska arkiv inte vara så välorganiserat.

På jobbet var det Ukrainafokus men också en del skjutningar och annat som numera tillhör vardagsbevakningen. Hyfsad kontroll på kvällen och vid 18.30-tiden gick jag till Wang sushi och hämtade min vanliga 17-bitars.

Klockan 01 bar det hemåt och då såg vi rapporter om att norrsken syntes från Göteborgsområdet men inga norrsken syntes från Tranebergsbron när vi passerade den i taxin.

I säng 02.30 efter lite sent jobb hemma.

Loading