Dagsarkiv: 19 februari 2023

Föredrag i Linköping och podd

Pratar för medlemmarna i Spiran.

I dag bar det av till Linköping hela eftermiddagen för att hålla föredrag för Spiran som är andligt inriktad förening som har funnits sedan 1943. Inte dåligt! Jag har varit där förut men det var några år sedan så det var roligt att möta medlemmarna igen.

På vägen ned hann jag prata med fyra ufoobservatörer, alla väldigt olika. En kvinna som hade en bild som hon fotograferat av från en okänd dams telefon där hon tyckte sig se en rad märkliga saker. En annan kvinna som jag pratade med redan uppe i Umeå och som också hon hade en märklig bild som hon tyvärr hade raderat och som jag bad henne försöka få hjälp att gräva rätt på i telefonens raderatmapp.

De två andra var lite annorlunda. Den ene av dem, en man i Karbenning, hade jag talat med för några år sedan i samband med en observation han gjort då. Nu ville han fråga lite om saker han sett på teve så vi pratade säkert i tjugo minuter så att han kunde ställa alla frågor han ville.

Den fjärde personen, också en man, var den mest spännande eftersom han i början på 80-talet gjort sin militärtjänst i ett bergrum för radarövervakning och då sett ett okänt föremål som med minst sex gånger ljudhastigheten flugit över stora delar av Sverige.

Så resan ned gick snabbt men också med ett kort stopp på McD utanför Norrköping där jag åt en Big Mac och en ostburgare vilket skulle bli den mat jag fick leva på fram tills jag kom tillbaka hem strax före 21 i kväll.

Strax efter 13 hade jag parkerat och möttes av Spirans ordförande och eldsjäl Anitha Forslund som är en kvinna som lägger ned mycket omsorg på sin förening. Vi pratade en kort stund men sedan var mitt fokus, som alltid före ett föredrag, att se till så att tekniken fungerade. Och det gjorde den efter lite trixande i vanlig ordning.

Jag dukade också upp ett bord med UFO-Aktuellt och några böcker till försäljning innan jag introducerades av Anitha inför de drygt 40 åhörarna som genom att komma och lyssna på mig missade de båda gulden i skidskytte-VM i dag.

Jag berättade om AFU, några spännande svenska fall, ”UFO Sweden” och det som händer i USA. Inte minst den senaste tidens nedskjutning av olika föremål i luften. Jag pratade i 90 minuter och sedan kom många fram och ville fråga eller berätta om saker de varit med om.

Poddinspelning med Tobias.

Innan jag åkte hem till Järfälla stannade jag till på AFU för att spela in ett avsnitt för UFO-Sveriges Radio med Tobias Lindgren. Temat var den senaste tidens nedskjutningar över USA och Kanada så det var aktuellt. Vi höll på cirka en halvtimma och nu ska Tobias klippa och fixa innan det kan publiceras.

Det blev några pauser eftersom en bil höll på att köra fram och tillbaka utanför lokalen och dess dubbdäck knastrade så mycket mot gruset att ljudet gick rakt in i vår mikrofon.

Med mig hade jag också några kassar böcker som ska in i arkivets samlingar.

Efter ett tankstopp körde jag i mörkret mot Järfälla och tog som vanligt tillvara på tiden genom att prata med folk i handsfreen. Hade tänkt att stanna för att äta men kände att det var bättre att komma hem så snart som möjligt där det blev spaghetti och så tittade jag och Anneli på sporten i efterhand för att se hur skidskyttarna avgjort sina lopp.

Medan jag uppdaterade navigatorn och softade lite i soffan tittade vi på ”Antikrundan”. Och sedan blev det sängen för Anneli som jobbat hårt hela dagen hos Markus och satt upp lampor och fixat i hans nya lägenhet.

Lampa på plats.

Själv hamnade jag vid datorn för att samla in alla digitala filer från i dag och för att förbereda morgondagens föredrag i Norrköping. Hade också en del mejl att svara på som jag inte hunnit under dagen. Och när jag öppnade Swish för att sätta in en slant till en arbetskamrat som ska sluta såg jag att vännen Martin precis skickat in 1 000 kronor till AFU. Så himla snyggt!

Klockan 00.30 var det dags för sängen.

Loading