Dagsarkiv: 5 februari 2023

Skriver två artiklar och jobb i källaren

Bilbana av märket Märklin Sprint.

Bilbanan ni ser här ovan försöker jag hitta en köpare till och som vanligt ska pengarna gå till AFU. Det är ingen superdyr bana på något vis men jag vill gärna att den får en ny ägare, själv har jag liksom ingen tid att köra den.

Jag har ägnat en del tid en trappa ned i huset i dag med att fortsätta städa undan saker så att det ska bli bättre med plats. Och det har gått riktigt bra. Anneli har varit ute med Ylva och Niklas har lånat bilen för ännu ett Ikeabesök.

Jag har också tillbringat rätt många timmar vid datorn där jag har skrivit klart en artikel för Historiska brott & mysterier och en till Julstämning. Fast den senare är lite för lång så jag skickade den till min redaktör som får göra en bedömning: går det att publicera den trots längden eller vad vill hon se att jag stryker.

Har pratat en del i telefon med olika personer i UFO-Sveriges styrelse som Carl-Anton, Håkan och Peo. Och så ringde Adam från kursen som ville ses och det ska vi givetvis försöka hitta en tid till.

Under dagen fick jag ett mejl från en man som under några år skickade mig anonyma brev med vidhängande cd-skivor där han lagt med diverse filmer och bilder. Men i slutet av förra året hörde han av sig och berättade vem han var. Nu undrade han om jag hunnit titta på en av filmerna som är tagen i mörker och där man ser Karlvagnens tistelstång.

En stillbild ur filmen.

Men där syns också ett antal föremål som flyger in och ut ur filmen på rätt ovanliga sätt. Det är inte lätt att säga vad det är som flyger över himlen men av vinkelrörelsen att döma är det små föremål på relativt nära håll, sannolikt insekter.

Nu går inte det att säga hundra säkert men det ger lite inspiration att UFO-Sverige borde ta liknande filmer själva under kontrollerade förhållanden där vi faktiskt vet vad det är vi filmar. Här tror jag att vi har ett projekt eftersom liknande filmer kommer till oss då och då.

Fick telefon från en arrangör i Söderköping som var intresserad av att få mig dit för att hålla föredrag i juni och det ska nog gå bra. Han brukade inte ha så udda ämnen som ufo men var intresserad själv, det märktes eftersom vi kom att prata länge.

Nu ska han prata med några kollegor innan de bestämmer sig för hur det blir.

När det väl blev matdags och Anneli alltså var hemma igen blev det rostbiff (röd) och pommes för min del, Anneli satsade på grönsaker. Och sedan tittade på det senaste avsnittet av ”Berättelser vid vatten” och sedan ett avsnitt om hjärnan.

Jag har också mejlat med Wim Kramer i Nederländerna som genom en gemensam kamrat, Loes Modderman, har låtit förstå att han har en hel del böcker som AFU kan få. Så jag får väl plocka upp dem när jag har vägarna förbi i april.

Det blev också några mejl mellan mig och Melanie i Virginia innan kvällen var slut.

I kväll vid 23 för att läsa i Carlo Rovellis ”Helgoland” som handlar om kvantfysik och som är mycket intressant.

Loading