Dagsarkiv: 21 februari 2023

Vintrigt och ufoartikel från 1952

Snö igen för andra dagen i rad.

För andra dagen i rad snöade det när jag rullade upp rullgardinen. Men man ska inte vara förvånad, det är februari och det är vinter ett tag till.

Förmiddagen jobbade jag med att svara på mejl och att hjälpa damen i Virginia med att få de tre pallarna packade. Det är en långsam process. Nu hade hon hittat lite fler böcker som hon ville skicka med till AFU, vilket är bra, men hon måste ha dit pojkscouten igen så att han kan packa om lådorna. De blev ställda på ett sätt som inte var säkert trots att jag hade skickat ett lastningsschema i förväg. Nu lovade damen att hålla koll på scoutpojken så att de ställs om lott och på så vis ger en bättre stabilitet.

Jag mejlade till transportföretaget och informerade om att detta kommer att ta ytterligare tid och det var som tur var inga problem.

Bläddrade också igen det exemplar av Mariestads-Tidningen från den 5 maj 1952 som jag fått av Carl-Anton när vi sågs i går. Carl-Anton hade gett mig den för att det fanns en rolig annons om att Snoddas skulle sjunga på Karlsholme folkpark. Själv hade han inte öppnat resten av tidningen vilket jag gjorde. Och se där! På sidan sex hittade jag en artikel om flygande tefat.

Ni kan läsa den längst ned i bloggen.

Åt lunch med Anneli som jobbade hemma i dag och sedan var det tillbaka till datorn (efter att ha startat en tvättmaskin) för att jobba på med att svara på mejl och sortera digitalt material från de gångna dagarna. Men där ligger jag efter.

På vägen till jobbet läste jag vidare i ”Knaster” som är fortsatt intressant och som alla som sysslar med människors upplevelser borde läsa.

Väl framme väntade ett möte med en ergonom från Feelgood som skulle titta på hur vi sitter och vilka stolar vi har. Vi är på gång att få nya stolar på redaktionen vilket är bra.

Det blev mest Ukraina på mitt bord i dag. Bland annat bevakade jag Joe Bidens tal i Warszawa via CNN och senare intervjuade jag en forskare på Utrikespolitiska institutet om Vladimir Putins tal. Den senare artikeln blev riktigt bra.

Under dagen fick jag också ett samtal från en finländsk vän som berättade att författaren och ufologen Robbie Graham hade gått bort. Senare, när jag läste i Fortean Times, fanns där en annan dödsruna, den här gången över min vän John Harney i England.

Matpausen tog mig och Björn till Lilla Asien där vi åt olika varianter av kyckling. Hyfsat med folk där i kväll.

Sedan rullade kvällen på i ganska maklig takt faktiskt. En ovanligt händelsefattig kväll.

Och det som jag allt mer tror var en bolid som gick in över södra Sverige klockan 06.32 i söndags morse har UFO-Sveriges rapportcentral fortsatt att kika på. Fler rapporter har kommit in men inget definitivt svar än.

Knut Lundmarks signatur.

Hem vid 01.00 och då hade jag fått ett paket från Tradera med boken ”Astronomien i Lund 1667–1936” skriven av en av mina absoluta favoritastronomer Knut Lundmark (1889–1958). Jag har en stor samling av hans skrifter och försöker skaffa mig så mycket jag kan. Ni kan se hans signering till Dr. Sigfrid Lindström här ovan.

Tog hand om en del tvätt och startade en ny maskin och 02.30 var det dags för sängen.

Artikel från Mariestadstidningen den 5 maj 1952.

Loading