Dagsarkiv: 23 februari 2023

Spelar in podden ”Sekter” och Omnipollo

Jag och Soraya Hashim.

Efter att ha konstaterat att vintern verkar ha tagit ny fart gjorde jag mig i ordning för att åka in till Alaska Film & tv och deras studio för att spela in ett avsnitt av ”Sekter” som den här gången skulle handla om den mindre kända ufosekten BDX. Och jag åkte i tid eftersom jag vet hur svårt det är att hitta en parkeringsplats runt Hantverkargatan där studion är.

Och jag fick leta i säkert tjugo minuter innan jag hittade en plats fem kvarter längre bort. Då hade också hunnit prata med flera personer på DN om ett personalärende som jag blivit inkopplad på som skyddsombud. Och de samtalen fortsatte också efter inspelningen.

Vitt igen.

I studion möttes jag av Soraya Hashim som är programledare och som jag gjort ett par avsnitt med tidigare, och av hennes producent Nina Lindgren Dahl, som är en ny bekantskap, och ljudteknikern Mats Källkvist, som jag träffat varje gång som jag spelat in här.

Jag och Soraya plåtade av producent Nina.

Det blev nästan en timmes kul och bra samtal där jag också fick möjlighet att berätta om UFO-Sverige och AFU samt om några svenska ufofall.

Jag blev kvar en bra stund efteråt för att prata lite och det kom upp idéer om att göra ännu en ufopodd. Vi får se hur det blir med den saken.

På vägen hem pratade jag vidare om personalärendet och väl hemma packade jag bilen full med skräp och körde till återvinningen. Hemma satte jag mig vid teven och åt sen lunch i form av färdigmat och tittade på skid-VM där det till slut blev fyra svenskor i topp i sprintfinalen. Imponerande.

Ringde och gratulerade Åsa Larsson som fyller 43 i dag. Minns när jag var på hennes 30-årskalas och störningsjouren kom. Bra fest! Men framför allt minns jag när hon var min suveränt duktiga webbredaktör på DN.se innan Gunilla Herlitz kom in och gav henne och ett antal andra mycket duktiga journalister sparken.

Åsa gick vidare och fick Stora journalistpriset. Och det tack vare att hon är väldigt duktig på det hon gör. En förlust för tidningen.

Satte mig också och läste i kapp ett antal DN jag inte hunnit med, klippte ur artiklar av intresse att spara och läste även en stund i ”Knaster”. När Anneli kom hem satt jag vid datorn. Ägnade också en hel del tid åt att diskutera med en vän i södra Sverige som sett samma sak som mängder av andra observatörer gjort i Danmark och sydliga Sverige under söndagsmorgonen och trots att han gjorde sin observation på exakt samma tid, såg föremålet i exakt samma riktning och såg det flyga åt samma håll under lika många sekunder som filmen från Landskrona visar så tror han att det är något som passerade på hundra meters höjd över hustaken. Alltså något lokalt.

Att det är omöjligt för personer på så vitt skilda ställen att se ett föremål hundra meter upp verkar inte vara viktigt och just denna psykologiska försvarsmekanism intresserar mig mycket.

På plats i den före detta kyrkan.

Klockan 20 var vi på plats i Omnipollos kyrka för att träffa Niklas och Markus men också Ylva som var den som hade bjudit oss dit. Ett besök här var hennes julklapp till hela familjen. Så Ylva bjöd på mat och dryck och vi åt alla de goda burgarna men också ugnsbakad brysselkål med honung och parmesanost som alla gillade.

Vi hann prata om allt dom hänt sedan sist inte minst om hur dåligt Bauhaus transporter fungerar och hur sena Postnord alltid är. Men mycket annat också givetvis.

23.30 var jag och Anneli hemma igen och sedan blev det sängen före midnatt.

Loading