Dagsarkiv: 28 maj 2024

Fullsatt i Götene och möte med Jonas

Mer än fullsatt.

I dag åkte jag och Anneli till Götene där jag höll föredrag i Centrumhuset klockan 19. Ett föredrag som inte bara var utsålt – fler än 50 hade velat komma men lokalen rymde inte fler. Vi passade också på att besöka konstnären Jonas Liveröd en stund för att titta på vad nytt som tillkommit i hans fantastiska samlingar. Jonas var också med i ett samtal efter föredraget som sändes på Facebook.

Tre centimeter höga kackerlackor!

Det var en hel del nytt att titta på i Jonas museum. En gammal likvagn som han nu hade fixat till så att den också innehöll en massa litteratur om döden och en monter med marscherande kackerlackor som någon använt skeletten från och utrustat med diverse instrument. Ett likfölje i miniatyr!

Museivinden.

Vi gick också upp på vinden där Jonas har en massa helt otroliga saker, bland annat ett spel där man kan bygga en järnväg som George Bush kunde jaga Bin Ladin på! Men vi satt också ute och drack kaffe och saft och planerade inför kvällens samtal.

I Jonas trädgård.

Jonas är en intressant och väldigt trevlig person. Vi sågs senast den 13 juli för två år sedan då jag höll ett föredrag hemma hos honom eller i ”Luftslottet” som han kallar platsen.

Sedan åkte jag och Anneli till Centrumhuset där jag skulle hålla mitt föredrag. Emelie Karlsson-Landén mötte upp och vi testade tekniken, åt en macka och pratade innan folk började strömma till. Jag fokuserade på ufofall från Skaraborg men det blev också en del om AFU, UFO-Sverige, TV4-dokumentären och spökraketerna under den dryga timme jag höll låda.

Många frågor efteråt och sedan stannade ett gäng kvar för att berätta om sina upplevelser. Precis som det brukar vara. Bäst var att alla frågor var vettiga och nyfikna, inga foliehattar i sikte.

Facebooksändningen från biblioteket.

Till slut var jag i alla fall klar och kunde vandra upp en våning till biblioteket där Emelie fixat en trevlig hörna där jag, Jonas och hon själv skulle sända live över Facebook. Riktigt bra frågor från Emelie och väldigt bra med Jonas som samtalspartner.

Vi satt där och bollade tankar i 90 minuter och så svarade vi på de tittarfrågor som skickades in. Sedan bar det av till Fullösa för natten tillbringar vi hemma hos Annelis syster Lena.

Loading