Dagsarkiv: 23 maj 2024

Intervjuad och jobb inför stämman

Lite information inför helgens stämma och expo i Jönköping.

På förmiddagen blev jag uppringd av en anställd på FLX, som gjorde ufodokumentren i TV4 och som ville diskutera en fråga och strax efter det blev jag intervjuad av Kalle Ström för den dokumentär som han jobbar med. Också om ufo.

Men mest har jag jobbat vidare med att förbereda det som händer i helgen då UFO-Sverige håller riksstämma och senare expo på Per Brahe-gymnasiet i Jönköping. Stack emellan med en liten video om detta för alla som hellre ser på videor än läser långa texter.

Men annars handlade allt om stämman där jag mejlade och ringde halva UFO-Sveriges styrelse för att allt ska vara så väl förberett som möjligt. Fick ett samtal från en äldre man från just Jönköping som faktiskt inte hade en aning om att vi skulle komma dit. Nu ville han berätta om en observation långt tillbaka i tiden som han inte hade något år på. Synd det eftersom det var en lite udda upplevelse där ett ”flygplan”, som inte var ett flygplan, hade flugit över på hyfsat låg höjd när han befann sig vid Taberg.

Årsbok nummer 17.

I dag hade Postnord vänligheten att dela ut svenska Tintinföreningens alltid utmärkta årsbok som är otroligt ambitiös med mängder av intressanta texter och alltid välillustrerad. Är ni inte med i föreningen så finns alltid chansen att ändra på den saken. Värt varenda krona. Ordföranden Björn Wahlberg gör ett hästjobb för att hålla kvaliteten på en så hög nivå varje år.

Fullt i bak.

Jag har också packat bilen för morgondagens resa till Jönköping och passade på att dammsuga den. Det var ett tag sedan. Nu är i alla fall alla modeller och rollupper från Vallentuna instuvade och ska ned till Småland och sedan till AFU där vår utställning förvaras.

Intressant!

Fick också Julia Falks intressanta avhandling på posten. Eller rättare sagt, jag köpte den av henne för att AFU skulle få en kopia. En intressant genomgång av den tidiga spiritismen i Stockholm. Vill ni läsa den digitalt så finns den här.

Sedan grillade vi och åt på verandan, i kväll var det varmt och skönt där, inte som i går då det blåste snålt och vi satte oss inne. När all disk var omhändertagen blev det en stund vid datorn igen för att jobba igenom föredragen som jag ska hålla.

Under dagen pratade jag också en bra stund med Christer Sundström som tog den berömda och omtalade och omtvistade bilden från sitt pojkrum i Värnamo den 21 mars 1974. Alltid roligt att prata med honom och jag kommer att ta upp fotografiet under ett av mina föredrag.

Resten av kvällen bestod av packning och av att titta på den minst sagt svettiga kvartsfinalen i hockey-VM mellan Sverige och Finland. 1–1 vid full tid efter en jättesatsning av Finland i slutet på tredje och sedan vinst med 2–1 på övertid då Finland drog på sig en utvisning.

Sedan blev det sängen.

Loading