Dagsarkiv: 30 maj 2024

Karlavagnen och jobb vid datorn

En astronaut i ett framtida rymdskepp inköpt av Niklas Krantz.

I dag åkte våra fasta telefoner till återvinningen. För någon vecka sedan upphörde abonnemanget på vårt nummer 08-89 20 53 som vi haft sedan vi flyttade till Stockholm från Luleå 1990. En milstolpe får man nog säga. Men sedan svärmor gick bort är det inga som ringer på det längre och det var för hennes skull vi hade kvar numret så länge.

På väg till tippen.

På återvinningen stod jag och slängde skräp i en container när en av de anställda, som jag inte sett tidigare, kom fram och undrade om jag inte var ufokillen som var med i TV4-serien. det var jag ju. Så där blev jag stående och prata en stund medan Anneli fick rusa runt med hårdplast och annat.

Den utflykten kombinerades med en till Jakobsbergs centrum för några ärenden och företagsposten för att skicka iväg en bok men annars har jag suttit rätt mycket vid datorn eller mobilen.

Har pratat med Skatteverket om en fråga som rör AFU och med Tele2 om mitt nya abonnemang. Tvättat en maskin och sorterat digitalt material plus att jag satt en stund och klistrade in artiklar från olika tidningar.

Tog mig också en timma för att gå igenom allt fint som Niklas Krantz hade samlat ihop till mig och till AFU den här gången. Vi träffades ju i Jönköping då han fyllde bilen med kassar med böcker, tidningar och prylar med rymd- och ufokoppling.

En Apollokapsel i plåt.

Högst upp i bloggen ser ni en finfin plåtsleksak som Niklas lyckats komma över och här ovan en annan. Och här nedan ett par farkoster ur serien ”Månbas Alpha” (”Space: 1999”) som gick på teve åren 1974–1978.

Ur ”Månbas Alpha”.

Niklas hade också en del spännande ”Star Wars”-prylar och böcker som jag tidigare inte hade koll på.

”Star Wars”-saker.

Det blev många fina fynd som vi nu kommer att ta väl omhand. Till och med äldre sf som vi inte har sedan tidigare.

Några udda svenska sf-böcker för unga.

Eftersom det var fint väder åt vi både lunch och middag på verandan. Middagen grillade vi och till köttbitarna blev det färskpotatis.

Under kvällen fick jag ett påminnelsemejl från Allente om att man måste starta sitt nya Max-konto som nu införs med en extra avgift förstås. Det gick oväntat smärtfritt! Så för att fira det tittade vi på andra delen av ”Dune”, lång som ett ösregn men bra. Och så såg vi att ”UFO Sweden” finns tillgänglig på SVT Play.

På Play.

Medan vi satt där och tittade blev jag uppringd av en redaktör på ”Karlavagnen” i P4 som undrade om jag kunde vara med 22.20 och det kunde jag. Så när klockan närmade sig tog vi en paus i tevetittandet och jag satte mig på kontoret där jag fick berätta om ufo och UFO-Sverige i ett kort inslag på kanske fem minuter.

Sedan blev det sängen.

Vårt land ser bra ut nu.

Loading