Dagsarkiv: 31 maj 2024

Massor av böcker från Johan

Här plockar Johan böcker ur sin hylla.

På förmiddagen hade jag ett samtal med Cilla på Semic om Bokmässan i september. Vi diskuterade vilken samtalspartner jag skulle kunna ha på scenen när jag ska prata om min senaste bok. Där har vi några idéer men vi får se var vi landar.

Jag skrev också en artikel om riksstämman och expot i Jönköping för ufo.se som jag mejlade iväg till Tobias och lite senare på dagen sände jag ett gäng bilder också. Vi får se när den kommer ut.

Efter lunch på verandan körde jag Anneli till golfbanan i Viksjö medan jag fortsatte vidare till Johan inne i stan. Han hade nämligen rensat ut böcker ur sin stora samling. Det var roligt att träffa Johan igen, det var ett tag sedan, och nu hann vi inte bara packa böcker utan också prata ikapp en del.

Till slut kånkade vi ner omkring 40 kassar via en supertrång hiss från fjärde våningen och sedan vidare ut till min bil. Det var en svettig uppgift. Vi lyckades i alla fall fylla nästan hela bilen med väldigt bra litteratur som kommer att gå utmärkt att sälja till olika antikvariat.

Johan, som är en boknörd, berättade vilka böcker som var värda lite mer och dem satte vi en gul postitlapp på. Nu gäller det bara att Karl-Axel på Röda rummet frisknar till så att jag kan köra dit en ny sändning också. Det behövs. För senare på kvällen körde jag över 35 av kassarna till Markus förråd där de kan stå torrt och säkert och nu är det nästan helt fullt där.

I Markus källare.

Några böcker sålde jag direkt till vännen Staffan som nappade på ett gäng jazzböcker som han inte hade. Dem ska han få i veckan när vi ses.

Några jazzböcker.
Ännu en klippinsats.

På tal om Markus så har han varit hemma och klippt gräsmattan åt oss i dag och sedan åt vi gott grillat kött med majs på verandan innan det bar hem för grabben samtidigt som jag körde dit böckerna. Nu är det snart fullt i förrådet.

Tillbaka hemma tittade jag och Anneli på när de svenska damerna slog Irland med 3–0 på bortaplan i EM-kvalet. Stundtals riktigt bra spel, stundtals rätt mediokert. Det vill nog till lite bättre spel om detta ska bära hela vägen.

Under dagen har jag också pratat med Christer Sundström och Lars Thörn igen. Deras bilder är en utmaning för alla ufointresserade.

När Anneli gick och lade sig jobbade jag på framför datorn, läste igenom ett protokoll och svarade på mejl, fram till midnatt. Fick också en fråga om att vara med och tippa DN:s EM-tips från Niclas som håller i det. En ära eftersom jag ju inte jobbar där längre. Å andra sidan var det jag som tog hem tipset när det senast begav sig 2021.

Loading