Dagsarkiv: 22 maj 2024

Föredragsjobb och fina bibliotekssiffror

Det är verkligen roligt att min bok säljer så bra till Sveriges bibliotek. Senast jag skrev om detta den 30 mars hade 125 bibliotek köpt in den och nu är siffran uppe i 152. Det är den bästa siffra jag fått sedan ”Mötet i gläntan” kom ut 1996.

En annan positiv sak är den fina film som Valentine och hennes anställda vid Mary Evans Picture Library har gjort då bildarkivet fyller 60 år. Jag och mina kollegor träffade Hilary och Mary under många år då vi alltid bodde hos dem i London under våra insamlingsresor för AFU. När de gick ur tiden har vi fortsatt att träffa dottern Valentine och hennes fina familj så ofta vi kan och det var ju inte länge sedan hon och maken Damien besökte AFU under en resa till Sverige.

Bildarkivet är ett föredöme när det gäller att ta hand om äldre samlingar och där har vi på AFU mycket att ta lärdom av.

Rent.

Eftersom solen sken gjorde jag en insats utomhus och sopade garageuppfarten ren från smågrus och en miljon granbarr från vår stora gran. Välbehövligt och snyggt blev det.

Det blev också en tur till Åkermyntan för att handla färskpotatis och när vi ändå var där tittade vi in hos Mitra för att kolla om hon hade tid att klippa mig i morgon. Och tänk, hon hade tid direkt så nu är den saken avklarad. Skönt att få lite ordning på den lilla frisyr man har kvar.

Anneli tog en runda med dammsugaren och jag ryckte in på slutet. Så nu är det fint också här inne.

Rubriken till artikeln var rätt märklig. Det var ju inte bilderna jag syftade på utan ufointresset i Sverige.

I dag publicerade Jönköpings-Posten sin intervju med mig om expot och stämman i helgen. En låst artikel men jag har kunnat läsa den som DN-prenumerant. Såg bra ut och de bilder jag skickade med fungerade bra som illustrationer.

Fick ett mejl från en dam i USA som jag känner som hade vaknat med några märken på foten som fick henne att tro att hon under natten blivit ombordtagen. Kanske lite långsökt att dra den slutsatsen kan jag tycka.

Stor och god.

När kvällen nalkades grillade vi burgare på verandan men åt dem inomhus eftersom vinden inte var lika varm som solen. De två burgare jag åt bestod av lök, tomat, sallad, gurkmajonnäs, hamburgerdressing, ketchup och stekt ägg. En bra kombo som höll ihop bra då jag alltid är noga med att ”limma” de olika sektionerna.

Precis innan vi skulle börja grilla ringde Peo och berättade att han inte kommer att kunna vara med på Jönköpingsstämman där han och jag skulle dela på ett föredrag. Så det blev till att sätta sig och skriva en version som jag kan hålla istället då han inte är på plats.

Jag skrev också klart mitt eget timslånga föredrag som ska handla om den svenska militärens ufoarbete plus en del annat. Just nu känns det några minuter för långt även efter en kortning. Får se till så att jag tajmar det hela på plats.

Pratade också med en annan journalist som var nyfiken på att komma till utställningen, sannolikt redan på fredagen då vi bygger utställningen. Och mycket av det jag och andra i föreningen gör just nu handlar om helgen i Jönköping. Jag har redan börjat packa och under dagen pratat med flera som ska dit om praktiska frågor kring utställningen.

Ringde med Ole i UFO-Norge om några frågor som rör framtida samarbete när det gäller utbildning, messade med UFO-Norges nya ordförande och så hade jag ett långt samtal med en representant för ett stort studieförbund om att vi skulle vara med och utbilda studiecirkeledare.

Efter lite mejlväxling har mitt deltagande på Bokmässan i september börjat klarna. Det ser ut att bli fyra framträdande under de två dagarna jag är där.

Sedan blev det tidigt i säng, redan 23, för att hinna läsa lite.

Loading