Dagsarkiv: 20 maj 2024

Jobbar med Ufo-Expot

Kom med posten i dag.

Under förmiddagen ringde jag runt till alla tänkbara kontakter och medier i Jönköping för att berätta om att UFO-Sverige kommer till staden nu på lördag. Ett roligt samtal var när en nyhetschef svarade lite oväntat, sedan jag presenterat mig som ordförande i UFO-Sverige: Men du var ju inte med och kommenterade Eurovisionsschlagerfestivalen i år!

Lustigt att bli igenkänd som schlagerskribent mitt i allt ufokör.

I vilket fall gick samtalen bra och nu får vi hoppas att det kommer en del besökare till Per Brahe-gymnasiet.

Ägnade några timmar åt att skriva en artikel som ska vara klar i morgon, blev inte riktigt klar utan får sätta sista punkten i morgon.

Brevbäraren dök upp med Carl Feindts bok om ufo kopplade till vatten som jag givetvis borde ha läst för länge sedan. Nu är det dags. Jag är ju särskilt intresserad av ufofenomen som kraschar i vattnet, allt från spökraketerna till Nammajaure. En gåta. För varför skulle någon vilja störta farkoster i höga hastigheter rakt ned i vattendrag medan andra landar och sjunker efter att ha navigerat ned i sjön.

Under dagen har Anneli bokat hotell i Köpenhamn för en resa dit lite längre fram i år då också Ylva ska med. Jag kommer att hyra en bil som kan lasta lite extra för att hämta en större donation söder om Köpenhamn och sedan åka vidare till Västra Alstad för att hämta resten av Bertil Falks efterlämnade material. Det blir också en tur till Borrby för mig innan jag kör till AFU, tjejerna tar tåget.

Har också jobbat med att sätta priser på de böcker som ska säljas under expot i Jönköping så att vi slipper hålla på med det när vi väl är på plats. Plockade också fram ett antal affischer om ”UFO Sweden”-filmen som jag tänker att vi kan sälja.

Såg Sverige kämpa till sig en 3–1-vinst mot Frankrike i hockey-VM. Och det man såg på isen bådade inte gott för fortsättningen. Som vanligt oerhörda problem att få till något vettigt i power play och över huvud taget dåligt med inspirationen framåt.

Framåt kvällen pratade jag en bra stund med Anders Palm igen och vi bestämde att ses i början av juni.

Skrev också under kontraktet för min nya bok. Kom elektroniskt som det mesta annat numera. Ska bli riktigt kul att skriva den! Temat blir saker som faller från himlen. Lite längre fram ska jag publicera min plan för kapitlen.

Sist på kvällen kommunicerade jag med en representant för Netflix som hade lite frågor om okända fenomen. Den diskussionen får vi fortsätta i morgon. I säng framåt midnatt.

Loading