Dagsarkiv: 4 mars 2023

FuF-möte, hjälper Niklas och resplanering

16 personer deltog i FuF-mötet.

Efter att ha tittat på när Ebba Andersson utklassade alla andra och vann VM-guld på damernas 30 kilometer i klassisk stil var det dags för möte med några av UFO-Sveriges fältundersökare, alltså i den så kallade FuF-gruppen. FuF astår för Fältundersökarforum och gruppen leds av Mikael Karlsson i Lund.

Det blev ett timslångt möte där Thomas i Oskarshamn fick berätta om en utredning han håller på med tillsammans med sin dotter och där Johan och Kenth drog några aktuella fall. jag berättade om hur folk hade misstolkad boliden och sedan och Venus och Jupiter. Aldrig fel med lite uppdatering i vittnespsykologi.

Johan delade också ut ett fall som inträffat söder om Enköping och där ska nu flera fältundersökare arbeta tillsammans.

Positivt var at gruppen fått en ny medlem, nämligen Johan i Skellefteå, som efter att vi upptäckt honom på nätet nu ser ut att bli en kraft att räkna med i norr. Jag ringde upp Steve Sandström i Skellefteå efter mötet för att koppla ihop de båda. Steve har lagt av med fältundersökningar men kan säkert lockas in i detta igen när han nu får en kamrat.

Under förmiddagen pratade jag länge med en kollega på DN som jag försöker hjälpa i min egenskap av skyddsombud. Vi kommer att prata mer i morgon.

Det blev en del.

Niklas kom hit efter lunch för att låna bilen och åka till Ikea där han blev kvar i rätt många timmar. Massor av folk och allt tog mycket längre tid än han räknat med. När han väl kom tillbaka körde jag honom hem och tillsammans bar vi upp hans köp som bestod av en matta, bord, lampa och en del annat.

Bordet klart. Senare på kvällen fick det en lampa på sig.

Jag hjälpte honom att koppla in en taklampa innan vi gick över till att montera ihop ett mindre bord, två Ivarhyllor och en pall för hallen. Så det börjar ta sig hemma hos Niklas i hans nya lägenhet.

Om ni vill donera pengar till nya webbdesignen vore det hur bra som helst.

Hemma igen åt jag en medköpt burgare från Max och sedan spelade jag in en film för att försöka få in lite mera pengar till AFU så att vi kan täcka kostnaderna för den nya designen av webbplatsen. Och en vän skänkte 2 000 kronor direkt. Fantastiskt generöst! En stund senare kom det 300 kronor från en annan privatperson.

En hel del tid har gått åt till att börja planeringen för resan till Storbritannien på allvar. Det är ett komplicerat pussel som måste funka perfekt. Många möten och långa resor där allt måste klaffa. Den här gången åker Håkan Ekstrand med.

Sist på kvällen tog jag en filmpaus och tittade på norska ”Troll” på Netflix som var riktigt bra. Suveräna effekter och rolig historia. Se den gärna!

Jag har också ägnat en stund åt att plocka ihop en del mynt som jag tänker sälja till förmån för AFU Inte många men jag tänker att de gör bättre nytta om jag säljer dem än att de ligger i en låda.

Och nu är Anneli i Italien med Claes och Åsa. Jag har vattnat blommorna, sötnos!

Sedan blev det Kalle och Hobbe innan jag släckte.

Loading