Dagsarkiv: 12 december 2020

Granen klädd och öltest på Zoom

Så blir granen fin.

I dag var det dags att plocka in granen och när Niklas kom (Markus hämtade honom) satte vi igång och klädde den. Och visst blev den fin! Vår klassiska gamla ljusslinga som mamma och pappa hade vår gran när jag var liten. Mycket av dekorationerna har också en del år på nacken, en del har pojkarna gjort och så hänger det en raket som jag fick av Kerstin och Michael (dokumentärfilmarna ni minns) och ett par ET-tomtar jag köpte när jag höll föredrag i Brasilien för några år sedan.

Jag passade också på att skriva klart de allra sista julkorten och några julbrev som Markus tog med och postade när han hämtade Niklas. Bra att ha fått iväg alla nu. Och så rullade jag och Anneli 138 köttbullar som vi ska spara till jul, och några blev dagens lunch.

Middag med familjen.

Så det har varit en trevlig familjekväll med god mat och en fin Rioja till. Och glass som efterrätt.

Och så fick vi testa på en annorlunda julölstestning! För i dag skulle jag och Anneli egentligen ha suttit hemma hos Johan Theorin och testat de julöl som vi lagrade förra julen. Vilket hade varit trevligt. Nu är inte läget sådant så vi möttes via Zoom istället. Johan och en kamrat plockade fram en Nils Oscars från 2015 och vi en Anchor från 2019.

Vi hade dessutom plockat fram en Tom Cat (som jag köpte i England förra hösten), en Jacobsens som vi sparat sedan förra julen och en Snöfall. Nu hann vi tre i vår ände inte smaka på alla men Anchors 2019 var suverän och betydligt rundare än Johans Anchor 2020 som han smakade på i andra änden av skärmen.

Öltestningen gick riktigt bra trots att det hade varit betydligt roligare att träffas på riktigt.

Eftersom julen närmar sig tittade vi en stund på en film som vi egentligen bara råkade på när vi bytte kanal. ”Jurrasic world” på Femman som var action i all sin enkelhet. Det blev jag och Anneli som tittade på den medan Markus satt vid datorn med sina kompisar och Niklas badade bastu.

Lite ufologiskt blev det i dag också eftersom jag fick med några metallbitar ur Wendelle Stevens samling när jag var på AFU i går. Mannen som hade skickat dem till Stevens hade kommit över dem i samband med en ”ufokrasch” i östra USA på 90-talet och så vitt jag förstår har den aldrig blivit analyserad. Kan vara värt att titta på.

När jag kollade upp mannen som hade skickat dem dök det dessutom upp en massa spännande information som säkert går att skriva en artikel om för UFO-Aktuellt.

Sängen väntade efter midnatt.

Årets upplaga.
Köttbullar en masse.
Pojkarna ser på Julkalendern.

 252 total views