Dagsarkiv: 21 december 2020

Till Mariestad och hämtar Raili

Raili på Kolarebacken.

I dag packade jag bilen halvfull med böcker (bara 14 kassar den här gången) och körde genom den grå förmiddagen mot Böckernas hus. Nu hann jag inte längre än till Stäket innan navigatorn varnade för en olycka längre fram så jag svängde av och tog en innerväg förbi en mardrömskö.

Och strax före Örebro fick jag se solen för första gången på över en månad! Den stod visserligen riktigt lågt men så har vi också passerat årets längsta natt men vid 11.02 vände det och nu går vi mot ljusare tider.

När jag kom till Peter i Tidan så valde jag att inte gå in utan lastade bara av böckerna i hallen och så fick Peter själv lasta dem vidare in i antikvariatet. Bäst att undvika så mycket närkontakt som möjligt nu när vi ska hämta upp Raili till Järfälla för julen. Något hon kommer att må bra av efter fyra veckor på Kolarebackens tillfälliga boende med bara lite personal (som är kanon!) att prata med. Det märks att ensamheten börjar ta ut sin rätt.

Peter tar hand om kassarna.

Besöket på Böckernas hus blev alltså snabbt avklarat och efter att ha gett personalen ett julkort åkte jag in till Mariestad och köpte några lunchburgare på McD som jag åt in bilen. Medan regnet strilade.

13.30 parkerade jag vid sjukhuset och gick upp för att hämta Raili och tacka personalen. Vi packade med hennes kassar med kläder och annat och åkte till hennes bostad på Drottninggatan för att fortsätta fylla på med sådant som behövs under dagarna hos oss.

Både Anneli och Thomas hann ringa medan vi var där och Lena pratade jag med lite senare. Så alla barnen var med och kollade läget när mamma Raili skulle åka och fira jul.

Nu visade det sig att personalen glömt att ta bort Railis larm från hennes handled så det fick vi åka tillbaka med men efter den extra turen och en tankning styrde vi mot Järfälla. Det blev en hel del pratat på vägen upp men Raili hör väldigt dåligt så jag var rätt trött i halsen när vi kom närmare Stockholm. Och tro det heller ej, nu var det en annan trafikolycka på nästan samma ställe fast i norrgående riktning!

Blev fast i kön i 30 minuter innan jag lyckades ta mig av och köra en parallellväg vid sidan av olycksplatsen så det var riktigt skönt att komma fram efter 18 då vi hade suttit fem timmar i bilen.

Markus och Anneli hade Janssons på gång och dessutom en nygriljerad skinka. Juligt värre! Det blev en riktigt god kvällsmat med först ett glas julöl och sedan julmust. Och givetvis hade vi då hunnit titta på dagens upplaga av ”Julkalendern”.

Anneli och Raili.

Lite kort hann vi med också innan Raili behövde lägga sig och som vanligt handlade det om Chicago. Och tänk, Raili vann över mig och Anneli trots att hon numera har så dåligt minne att hon inte ens mindes reglerna eller hur många kort vi skulle spela med från gång till gång. Jag tror att jag och Anneli behöver träna lite mer…

Sedan softade vi soffan med ett avsnitt ”The Queen’s gambit”, två kvar nu. Bra serie om denna självdestruktiva dam som enbart verkar leva för schack.

I säng med en bok i hyfsad tid.

 258 total views