Dagsarkiv: 22 december 2020

Lugn dag med hela familjen

Middag med familjen och Raili.

En bra dag med hela familjen samlad, så kan man sammanfatta den här tisdagen. Skinkmacka till frukost, perfekt, och sedan lite lågtemposaker innan jag tog bilen och plockade upp Niklas som ska fira jul med oss och på det sättet blir hela familjen samlad, inklusive Raili.

Efter att ha hämtat Niklas i Solna körde vi in till Stockholms Science Fiction-antikvariat med ett gäng kassar som bestod av dubbletter från AFU, sådant som jag själv samlat in och en del löst från min egen samling. Vi hittade en hyfsad parkering och sedan knackade jag på och träffade Lars som kom ut på gatan där hela överlämnandet genomfördes.

Lars på plats bland sf- och fantasyböckerna.

Roligt att antikvariatet fortfarande är igång under dessa svåra tider och de 1.800 som jag fick för kassarna går nu direkt till AFU. Ett bra tillskott till arkivets verksamhet. Vi har verkligen nytta av varandra.

Att ta oss hem tog en stund, mycket trafik och en del tråkiga vägarbeten. Men väl där blev det lunch med hela gänget och framåt kvällen också middag, som ni kan se högst upp.

Vi satt rätt mycket i soffan också och jag råkade ramla in på en Netflixdokumentär om ”Elf” som var riktigt snyggt gjord och det ledde i sin tur till att vi klickade oss fram till ”Elf” också och sedan fick vi 90 roliga minuter. Och juliga!

Under dagen fick jag ett tips om ett kort inslag med den tidigare CIA-chefen John Brennan som svarade på frågor om det amerikanska piloter har filmat och observerat. Och Brennan håller alla dörrar öppna precis som vi i UFO-Sverige. Ni kan se hur han svarar i ett Youtubeklipp här.

Nu avslöjar han verkligen inget men visar ett privat intresse för observationerna vilket i sig är intressant.

Under dagen kom också nyheten att Luis Elizondo är på väg att lämna TTSA. Vet inte varför men jag ska ta reda på det. Det är en tung förlust för TTSA. Vad den kommer att betyda får vi väl se. Chris Mellon ska också ha lämnat plus Steve Justice.

Jag har också haft en märklig diskussion över sms med en svensk kille som verkar tro att Trump har rätt och att det har förekommit massivt valfusk i USA. Fattar inte varför alla dessa personer hamnar hos mig, kanske för att jag svarar dem 🙂 Och att folk faktiskt tror på detta beror ju på den mängd desinformation som finns på nätet, mycket av den skapad av Trump själv.

Åsa Larsson och Raili som sitter nära teven för att kunna höra.

Under kvällen dök vår vän och min tidigare arbetskamrat Åsa Larsson upp som källkritikexpert i Kulturnyheterna. Åsa var ju en av grundarna till ”Viralgranskarna” och har sedan länge intresserat sig för fejkade nyheter och källkritik. Åsa är duktig både som granskare av nyheter och som journalist. Och hon var den bästa webbredaktör jag jobbat med under mina första 15 år på DN.se.

Det blev alltså en ganska jullugn dag och vi avslutade den med ett parti Chicago (som Markus tog hem), därefter glass och sedan såg jag och Anneli klart på ”The Queen’s gambit” som slutade precis så bra som man vill att en serie ska sluta. Kan rekommenderas.

Det har ramlat in en hel massa julkort de senaste dagarna också och av responsen via mess och mejl kan jag se att de vi har skickat till England och Wales också har nått fram. Vi skickar ju rätt många kort själv och det är roligt att så många skickar kort till oss också.

Under dagen kom det också ett par vanliga brev, ett från Arne och Harriet som jag omedelbart satte mig och besvarade. Det tog Anneli och Raili med sig och postade när de var ute och gick en sväng.

Under kvällen ringde Mikael från Irland som han brukar göra kring jul. Vi skriver julkort och han ringer till os och uppdaterar läget för familj och annat. Mikael, som jag jobbade med på Norrbottens-Kuriren, har gått i pension nu medan Liz, hans fru jobbar på några år till.

Under dagen hittade vi en lösning på vår läckande julgransfot också. Ganska enkelt. Vi lyfte upp granen ur foten, träde på en kraftigare plastpåse och satte sedan ned den igen. Så nu kan vi vattna i plastpåsen utan att något rinner ur.

Sedan blev det sängen efter 01.

 181 total views