Dagsarkiv: 17 december 2020

Intervjuad om monoliterna och hantverksbesök

Vår nya vattenmätare.

Upp 07.45 för att göra mig i ordning att möta en hantverkare som skulle byta ut vår trasiga persienn i Niklas gamla sovrum. Ett rum vi ofta använder som gästrum i dag. Det var på tiden han kom eftersom jag försökt få hit firman som satte upp den i många veckor nu.

Det visade sig att det var ett känt fel som kunde uppstå när man drog persiennsnöret i en viss vinkel, vilket vi ofta gör då det står ett bord framför fönstret. Nu fick vi en ny som ska klara den belastningen bättre.

En stund senare var jag med i direktsändning i Radio Jönköping som ville prata monoliter eftersom de hade fått sin första utanför Värnamo. Det blev ett fem minuter långt samtal i direktsändning som redaktionen var nöjd med. Senare publicerade redaktionen en inte så klarläggande sammanfattning på under två minuter.

Nästa anhalt på vägen mot lunch var att ännu en hantverkare dök upp, nu för att byta vår gamla vattenmätare och installera en digital dito. Dessutom upptäckte han att en avstängningsventil läckte lite, något som tydligen flera grannar haft problem med.

Medan jag väntade på honom jobbade jag lite med min växande bibliografi över allt som har skrivits om ufo och flygande tefat på svenska, i faktaform, och petade in ytterligare två böcker. En som jag fick av Carl-Anton i fredags och en som jag fick av min vän Maria Schottenius på Kultur som gick i pension nu i veckan. Så nu har jag listat och skrivit om 670 titlar.

Pratade också en stund med Tobias Lindgren som planerar en ny podd för UFO-Sveriges Radio då Mats, Håkan och flera med dem kommer ner till AFU på lördag för att packa julnumret av UFO-Aktuellt. För då har det kommit till Norrköping från tryckeriet i Tallinn och snart kan det alltså vara på väg till prenumeranter och lösnummerköpare.

Har också haft en del kontakt med mina kollegor i EuroUFONet-nätverket. Vi planerar för ett digitalt möte i slutet av januari och det ser ut som att de flesta verkar kunna vara med.

På vägen in till jobbet, som gick i samma mulna mörker som alla dagar flyter samman till just nu, blev det inget läsande i dag utan istället läste istället lite nyheter på telefonen och skrev en del svar till folk.

Väl på jobbet fick jag liverapportera statsministerns presskonferens och sedan skriva en längre artikel för papperstidningen. Det skulle bli fler artiklar för papperet under kvällen, bland annat en om Estonia där Ekot fått uppgifter om att haverikommissionen kommer att begära att regeringen ska upphäva gravfriden

Jag intervjuade en person i haverikommissionen och en politiker innan vi publicerade artikeln.

Maten för kvällen plockade jag upp från La Barca och det blev pizza till mig och Josef. Vägen dit dolde en lerhög som gjorde att jag fick ägna en stund åt att göra rent skorna när jag väl kommit hem i natt. Men pizzorna var utmärkta!

Dukat för två.

Pratade en stund med La Barca-gänget som nu tappat allt hopp om att rädda sin restaurang. Riktigt tråkigt för oss som gillar att gå dit. Just nu har dessutom Lilla Asien stängt tills vidare och ägarna åkt till Kina för helgerna. Alternativen blir allt färre.

Ett antal timmar före jobbet satt jag och klistrade in artiklar som jag klippt ur tidskrifter, mest astronomiska. Fick en hel del gjort där. Nu hoppas jag att det ska finnas lite tid i jul att ordna dem i pärmar också så att jag hittar det jag söker den dag jag verkligen vill komma åt informationen.

Det är ju lätt att tro att allt finns på nätet men så är det givetvis inte. Massor finns inte där och en hel del som har funnits där tas bort av olika anledningar. Då är det bra med ett eget klipparkiv.

Fick åka med en av mina ”ordinarie” chaufförer hem och det var skoj att träffa honom igen, det var någon månad sedan säkert. De flesta jag åker med ofta är väldigt trevliga och intresserade av allt möjligt så resan gick fort.

Hemma fortsatte jag att klippa in urklipp en stund innan det blev sängen vid 02.30.

 171 total views