Dagsarkiv: 06 december 2020

Adventsstopp i Örebro och UFO-Aktuelltjobb

Claes, Clara, Åsa och Anneli.

Efter frukost bar jag ut en massa skräp till återvinningsboden utanför Railis bostad på Drottninggatan medan Anneli gick till Oxen och köpte hushållspapper till sin mamma och sedan packade jag och Anneli bilen och körde till Kolarebacken för att träffa Raili en gång till innan vi åkte tillbaka hem.

Det var roligt att konstatera att Raili var pigg och att hon hade bra koll på vad som händer. Men hennes hörsel är långt i från bra och hon har nu själv börjat inse att en hörapparat är en god idé. Så det kommer vi att se till att hon får så snart det någonsin går.

Vägen norr ut gick genom samma grå och regntunga landskap som vägen ner hade bjudit på. Så ett stopp i Örebro piggade upp. Där väntade Claes, Åsa och Clara med lunch och sedan glögg med pepparkakor. Hela familjen har haft coronan och blivit friskförklarade och turligt nog klarade sig alla bra.

Det är ju andra advent i dag så glöggsittningen berikades med levande ljus som ni kan se på bilden ovan.

Resten av vägen hem lyssnade jag på Sportradion och sista omgången i fotbollsallsvenskan där Norrköping soppade till det liksom Falkenberg. Malmö var ju redan klara serievinnare men gick för fullt och vann stort. Sedan blev det skidskytte med nya svenska framgångar och ett litet prat med vännen Ylva som hörde av sig. Handsfree med högtalare är perfekt så att vi kan prata alla tre medan färden fortsätter.

Väl hemma stannade vi till på Coop i Barkarby för att jag skulle hämta ut en julklapp till Anneli.

Det är alltid skönt att komma hem oavsett längd på resan och den här gången hade jag lite att packa upp. Ett antal kassar med Sky & Telescope till exempel som nu ska gås igenom. Jag började så smått redan i trappan och hittade ett nummer som jag vet att vi saknar på AFU.

Mesta tiden blev dock framför datorn för nu skulle UFO-Aktuellt göras klart. Och 00.30 var jag färdig förutom ett korrektur på en halvsida som blev klar lite senare. Den plåtade jag av med mobilen och messade till Stefan som korrläste den i sängen innan han släckte lampan. Snyggt!

Så medan Anneli satt i soffan och Markus framför sin dator jobbade jag på hela kvällen med att skriva, redigera och layouta. När jag blev klar var klockan 01.30 och då hade jag upptäckt en del skönhetsfel som pdf-filen visade men de ändrar jag i morgon och sedan skickar jag allt till Håkan.

 185 total views