Dagsarkiv: 13 december 2020

Lucia med möte och grötsittning

Bra uppslutning på mötet.

Som alltid var det bra uppslutning när UFO-Sveriges styrelse höll möte, möten som numera går via Zoom. Några av styrelsemedlemmarna passade på att göra sig Luciafina dagen till ära! Vi andra fick se ut som vi brukar.

Faktum är att dessa digitala möten fungerar väldigt bra, vi får mycket gjort och alla sköter mötesdisciplinen perfekt. Nu diskuterade vi en del aktiviteter som UFO-Sverige kommer att anordna under början av nästa år, bland annat de digitala föredragen som vi har planerat ett tag. Jag återkommer till dessa när de närmar sig.

På förmiddagen var Niklas kvar eftersom han sov över här och vi tittade på Luciafirandet från Jukkasjärvi i teve och sedan också Julkalendern. Efter lunch gick han, Markus och Anneli ut och gick en sväng men framåt eftermiddagen körde Markus hem honom samtidigt som han plockade upp Ylva.

Ylva och Anneli innan Markus anslöt.

Framåt kvällen åt vi tomtegröt med nybakat färskt bröd med Skinka som Anneli bakat (mycket gott!) och drack en julöl innan vi satte oss i soffan och drack glögg och åt pepparkakor. Och Annelis hemlagade godis. Är det Lucia så är det.

Jag ringde också och gratulerade Ebbe Schön som fyller 91 år i dag och vi pratade en god stund. Ebbe och hans sambo hade båda klarat sig från coronan vilket var skönt. Ringde min kusin Ragnhild också eftersom hon fyllde år i går men då hade jag ingen möjlighet att prata med henne. Nu blev det en långt prat vilket alltid ä’r kul med Ragnhild som har superkoll på allt, inte minst på släkten.

Ufomässigt har jag haft lite mer kontakt med en europeisk ufokollega från Italien som planerar att hålla ett möte för en grupp ufologer via Zoom i januari och så har jag fortsatt en diskussion i ett annat ärende med en kollega i Toronto.

Mejlade också med Norman Olivers son som gav mig pappans nya adress. Det var ju några år sedan vi träffade Norman nu och han är tyvärr inte alldeles frisk. Men nu kunde jag i alla fall skriva klart mitt julkort till honom och se till så att det kommer iväg. Norman var under många år en av de drivande inom Bufora och jag har med honom på bild i min bok om AFU.

När Ylva gav sig iväg hem framåt 21.30 följde Anneli henne ut till bussen och sedan softade vi en stund framför ett inspelat avsnitt av ”Morden i Midsomer”. Blev en tidig kväll med en god bok i sängen.

 184 total views