Dagsarkiv: 25 december 2020

Tillbaka på jobbet med snö, julmat och bomber

Julsittning på DN.

Upp vid 09 för att äta två hårda mackor med gravad röding, ingen dålig start på dagen! Då var Raili och Anneli redan uppe, till och med Markus var vaken vilket inte tillhör vanligheterna.

Ute överraskades vi av årets första riktiga snö. Massor av flingor i luften och till och med vitt på marken. Och ju längre dagen gick desto tjockare blev det lilla lagret. När jag tittade ut genom fönstret från jobbet lite senare framåt kvällen såg det ut som att det lagt sig en tre, fyra centimeter.

Juldagen betyder att vi äter lutfisk till lunch. Jag och Anneli gillar det, och givetvis Raili, men Markus är inte lika intresserad. Niklas å andra sidan åt med frisk aptit. Nu fanns det också köttbullar och annat från i går så ingen behövde gå hungrig från bordet.

I går började Anneli intervjua sin mamma om hur hon hade det i Finland under kriget och hur det var att komma till Sverige och i dag fortsatte jag och Niklas att prata med Raili på band.

I dag var det dags för mig att återvända till jobbet efter julledigheten. När min taxi kom gick övriga gänget med Niklas till Ludde för att träffa honom, utomhus givetvis. Ludde är en gammal kamrat till Niklas som jobbar som pilot.

Men för min del väntade alltså en vanlig arbetsdag även om vi var få på plats på redaktionen. Faktiskt bara jag och Pontus på DN.se, övriga jobbade hemifrån eller var lediga.

Några få själar från papperstidningen var också i tjänst för att producera en eDN.

Det blev en lugn men arbetsam kväll eftersom en enda händelse höll mig igång nästan från start och hela vägen till mål. Ett attentat mot At&T i Nashville i Tennessee. En enorm explosion där ingen människa dödades, förutom möjligen personen bakom sprängningen. Denna följde jag i nästan tio timmar och när kvällen var slut pekade allt mer på att det rörde sig om en person som av någon anledning riktat sin frustration mot telekombolaget.

Inte så många fysiskt närvarande på mötet.

Vi hann i alla fall äta julmat som fanns kvar från i går, se ovan, på ett coronasäkert sätt. Och att ha avlämningsmöte där ni kan se min närmaste chef, Pontus, i färd med att prata med oss som jobbar i kväll. Bara jag på plats, övriga tre hemma och med via en mötesapp i mobilen.

Har haft kontakt med folk jag känner på TTSA även i dag men så här långt har jag lovat att inte publicera någon information om varför tre av deras viktigaste styrelsemedlemmar lämnat organisationen. Vad jag kan säga är att de tre lämnade TTSA av olika anledningar och inte som en grupp.

Jag har också haft en diskussion med en rysk ufointresserad om implantat.

Klockan 01 hade jag uppdaterat Nashville för sista gången och då bar det hem. Och hemma var det bara att konstatera att snön faktiskt låg kvar.

Efter att ha pratat med Niklas, som satt i vardagsrummet och såg på teve, tittat in till Markus, som låg och sov, gick jag ned och tog hand om tvätten innan det blev sängen.

Snöpremiär.

 220 total views