Dagsarkiv: 14 december 2020

Artikelskrivande och lite allmänt ”städjobb”

Annelis goda bröd med skinka och stark senap.

Förmiddagen ägnade jag åt två saker, dels svarade jag på ett långt brev från en brevvän i Sundsvall och dels svarade jag på ett nästan lika långt mejl som i sin tur gav upphov till ännu ett. Så det blev en hel del skrivande medan Anneli satt på andra sidan och höll möten med jobbet.

När jag tog min lunchrast hade Anneli redan ätit sin och så även Markus. Det blev tomtegröt för alla men nu är den slut för den här gången. Dessutom tog jag en macka med skinka och stark senap och kunde åter konstatera att Annelis bröd från i helgen håller hög klass. Och jag är rätt kinkig när det gäller bröd.

På eftermiddagen satte jag mig och skrev en längre artikel till Historiska brott & mysterier, den här gången om ”spökslottet” Engsö. Den kommer i nummer 3 nästa år. Artiklarna till nummer 1 och 2 har jag redan lämnat. Det är rätt lång framförhållning som ni kan förstå.

Ringde upp en ny intresserad i Borås också. Mannen hade messat mig och nu fick vi till ett längre samtal där jag berättade om vad vi arbetar med och på vilket sätt han kan bidra. Det är alltid roligt när folk hör av sig på det här sättet, det visar intresset för UFO-Sverige och det vi gör.

Sedan satte jag mig och spelade in tre minuters ”reklam” för det föredrag jag ska hålla när UFO-Sverige gör en serie digitala föredrag under januari och februari. Jag kommer att prata om svenska försvarets arbete med ufofrågan under 75 år, eller kanske lite längre än så om jag även plockar med spökflygarna – och det gör jag nog.

Vi blir några stycken som ska hålla i detta och för medlemmarna kommer detta att bli ett gratisarrangemang. Övriga kan lösa ”biljett” genom att swisha pengar för varje enskilt föredrag eller köpa en serie. Idén har vuxit fram under hösten men ser blir den alltså av på riktigt. Och först kommer UFO-Sveriges Radio att göra ett avsnitt där vi puffar för det hela. Tobias Lindgren håller i den delen.

Framåt kvällen lagade vi middag gemensamt. Jag skalade rotsaker och hackade till dem medan Anneli skötte köttet.

Mitt under maten ringde Torgny från Tibro, han hade fått vårt julkort. Nu berättade han att hans fru Gullan hade gått bort tidigare i år. Väldigt tråkigt. Båda var med i ufogruppen i Hjo och vi hade en hel del kontakt under 70-talet. Nu har det mest blivit julkortskickande. Vi pratade en bra stund och det gjorde mig ont att han nu blivit ensam.

Kvällens underhållning blev uppskrivna ”Manks” på Netflix. Jag gillade den. Snygg dialog och fint filmad. Anneli somnade i soffan men mest för att hon var trött, inte för att filmen var dålig – tror jag.

Lite julbestyr blev det också, tvättade och hängde den och så drog jag skinnet av det som ska bli Brantevikssill och lade det i en lag som Anneli fixat. I morgon gör jag själva inläggningen.

Städjobbet jag skriver om i rubriken var någon timmas arbete med att sortera digitalt material, inspelningar och annat som har samlats in över veckan men också att skriva rent anteckningar och ordna papper. Väldigt lätt att det växer en över huvudet om man inte sköter det. Jag lär få fortsätta med det i morgon även om huvuduppgiften då blir att skriva lite smått för Namn och Nytt.

I säng framåt 01.30.

 229 total views