Dagsarkiv: 26 december 2020

Kortspel, knepig bild och jobb

Bilden jag fick från Sven Larsson.

I dag fick jag en bild skickade från Sven Larsson som jag var i kontakt med för säkert mer än tio år sedan i samband med ett ufofall. Bilden ovan var tagen i går vid Hovs Hallar mellan Båstad och Torekov då han och en skärmflygarkollega befann sig på cirka 100 meters höjd.

Sven visste givetvis vad bilden visade men ville kolla om jag var skärpt nog efter all julmat! Vad kan det vara som flyger fram som ett lysande v till höger om hans kollega?

Och jag blev omedelbart misstänksam eftersom jag såg att bilden var avfotograferad från en skärm, det syns på moarémönstret som finns i mitten av fotot. Typiskt för sådana bilder.

Ganska snart visade det sig att det som fastnat på GoPro-bilden inte fanns där i verkligheten utan hade uppstått när han tog en stillbild av filmen från en skärm hemma. Och Sven kunde avslöja det som nog är ganska tydligt – v-formationen är i själva verket en adventsljusstake som speglar sig i skärmen.

Lite kortspel.

Innan jag lämnade hemmet i dag åt vi julkorv med dopp i grytan och spelade Chicago. Och även om Raili inte alltid hänger med är det alltid roligt att spela med henne. Och hon lyckas vinna då och då!

Vårt julkort på Facebook rullar på och nu har 380 personer gillat det och 152 skrivit glada kommentarer. Kul!

Snön låg faktiskt kvar också i dag så nu är det väl officiellt något slags vinter.

På jobbet var det rätt mycket virusfokus. Jag intervjuade en professor i virologi i Umeå för att få hans syn på det ”nya” muterade viruset från Storbritannien som ju inte är särskilt nytt. Frågan är ju om det är så smittsamt som Boris Johnson först sa – 70 procent värre än det vanliga sars-cov2-viruset. det trodde inte professor Niklas Arnberg. Bevisen är i alla fall ganska tunna så här långt.

Texten blev mycket välläst och låg som tvåa på flaket under hela kvällen.

Det finns så mycket vi ännu inte vet om detta virus. Det är tydligt varje dag och varje gång när jag pratar med experter på det.

Jag skrev också om Nashvilleattentatet och fick avsluta kvällen med att plocka en bild från Google Street View som visar en husbil som på pricken liknar den som polisen släppt, parkerad på ett hus utanför Nashville, ett hus där polisen under dagen genomförde en husrannsakan. Det verkar alltså som om den person (en 63-årig man misstänker FBI) som utförde sprängningen bodde där.

Och så blev det ännu en monolitartikel, den här gången om en byggd av pepparkakor! I San Francisco minsann. Mycket kreativt.

Kvällens mat blev rester från julmaten som DN bjöd på till julaftonsgänget. Fortfarande mycket kvar och allt är fräscht efter att ah stått i kylskåpet. Nog ska jag orka med en sista sittning i morgon.

Hem efter 01 som sista person. Som vanligt.

 249 total views