Dagsarkiv: 29 december 2020

Sista besöket på La Barca

Jag och Björn.

Så var det dags för det sista besöket på La Barca. Den 1 januari stänger min stamrestaurang för gott och redan i kväll hade en del av möblerna försvunnit liksom spelautomater och en kran för bubbelvatten.

Jag och Björn gick dit för att äta och jag beställde en utmärkt entrecôte med pommes och Björn sin vanliga Husets pasta minus ost. Suveränt gott! Jag pratade en stund med de båda bröderna som äger krogen och en av dem kommer att börja köra bud åt Bring medan den andre jobbar vidare med sin pizzeria i Sätra.

Det är tråkigt att utbudet blir snävare, inte minst sedan Lilla Asien stängt på obestämd tid och nog inte kommer att öppna igen förrän en bra bit in i januari.

Att denna tisdag var en dålig dag förstärktes när min kamrat Mia hamnade på sjukhus för operation i morgon efter en infektion i gallblåsan (men det kommer att gå bra), en av mina andra vänner hamnade hos veterinären med sjuk katt och musikern Gösta Linderholm avled under kvällen.

Gösta Linderholm blev känd i UFO-Sverigekretsar för att i månadsskiftet mars, april 1981 tillsammans med sin fru ha filmat ett okänt föremål i fullt dagsljus under en bilfärd på väg från Neustadt mot Freiburg i dåvarande Västtyskland. Gösta Linderholm körde bilen vid tillfället. På filmen syns ett objekt som vid ett av tre tillfällen visar sig först som en liten ljuspunkt mot ett mörkt bergsmassiv. När ljuspunkten lämnar bergskanten och kommer fram och får himlen som bakgrund, ser man en som det verkar konkret kropp med någon slags ”överbyggnad”. Föremålet har inte kunnat identifieras men mycket tyder på att det rör sig om en fågel.

I dag hade jag och Stefan långt gångna tankar på att återuppta badmintonspelandet men si det gick inte alls. När jag ringde Komethallen vid 10 fick jag veta att alla banor var fullbokade från 11 till 14. Så jag bokade en bana den 4 januari istället. Det här året blev det ju aldrig någon ordning på i vilket fall.

Rätt mycket att bevaka på jobbet, bland annat fick jag fram att de svenska regionerna börjat plocka ut extra doser ur de flaskor med vaccin som Pfizer skickat. Antalet anges till fem men det går att ta ut en sjätte i vissa fall. Detta gör att man kan vaccinera fler än planerat. Detta var jag först att skriva om men eftersom vi väntade med att publicera nyheten någon timme så hann andra som Ekot att gå ut med det före oss. Trist.

Annars började dagen med jordbävning i Kroatien och så slutade den med en skjutning av tre personer i Tensta. Och en hel del coronaelände också.

Hem vid 01, nu får att fira nyår eftersom jag är ledig några dagar nu. Tog ner tvätt, stoppade ny i maskinen och så var det marsch i säng efter 02.

 163 total views