Dagsarkiv: 05 december 2020

Besöker Raili och hämtar/lämnar böcker

Det blev en kort natt eftersom korttidsboendet Kolarebacken i Mariestad ringde oss klockan 02 i natt och då hade jag inte ens hunnit somna ännu. De ville prata med Anneli och berätta att hennes mamma förts till sjukhuset i Skövde eftersom hon mått dåligt av den antibiotika hon fått under kvällen.

Det var trots allt inget totalakut men eftersom vi skulle upp 07.30 för att köra ned och hälsa på henne så förändrades läget då sjukhuset i Skövde inte tar emot besökare medan Kolarebacken i Mariestad gör det.

Efter några timmars sömn gick vi upp och packade bilen full med böcker och sedan körde vi genom ett totalgrått och lätt regnigt landskap mot Böckernas hus i Tidan med kort stopp i Laxå för burgare i bilen. Och så löste vi givetvis Melodikrysset på vägen.

Peter och Jag.

På slaget 12 var vi i alla fram framme hos Peter och kunde bära in kassar och lådor.

När vi höll på och bar som bäst kom det fram en man (så mycket fram man nu gör i dessa tider) och frågade om jag inte var Clas Svahn. Jag antar att han kände igen mig på mängden böcker i bagaget och att Peter berättat om mig.

Mannen visade sig vara seriesamlare och dessutom hade han sett ett märkligt ufo i början på 70-talet i närheten av sitt hem i Hassle utanför Mariestad. Han hade länge hoppats springa på mig sa han och nu berättade han om hur han och flera andra namngivna vittnen en sommardag sett och hört något som liknade en bullig och metalliskt raket flyga fram över Hassle.

Mannen själv sprang runt en knut och såg föremålet fortsätta innan det försvann. En av många typiskt knepiga uforapporter från 70-talet skulle jag säga. Efter att ha fått hans telefonnummer och namnen på de andra vittnena pratade vi serier en stund och nu kommer jag att skicka honom lite bilder på Kalle Ankas guldböcker och en del Marveltidningar jag har hemma.

Tage packar böcker.

Sedan ringde vi Tage Bång i Töreboda och sa att vi var på väg. Målet var Elis Karlsson bostad där släktingen Gunnar mötte upp och vi sedan kunde ta hand om hans böcker och papper. Elis var intresserad av såväl ufo som astronomi så det blev en del i bagaget. Tage kommer att se till så att Mariestads Astronomiska Klubb får ta hand en del av de tekniska prylarna som Elis lämnade efter sig.

Medan jag, Tage och Gunnar höll avstånd till varandra, hade sprit i hallen att göra rent händerna med och vädrade med öppen dörr satt Anneli kvar i bilen och väntade. Umgänget med folk blir lite speciellt i dessa tider.

Efter en halvtimme var vi klara, sa hej till Tage och styrde mot Mariestad med tt första stopp på Drottninggatan för att packa ur allt från Elis så att det kunde sorteras under kvällen, tog en macka och sedan vid 16 var vi på plats på Kolarebacken dit Raili nu kommit tillbaka från sin korta utflykt till Skövde.

Det visade sig att Raili mådde bättre nu och att den förvirring hon haft inte märktes längre. Vi tror att det kan ha med hennes urinvägsinfektion att göra eftersom samma sak hände förra gången hon fick det. I vilket fall var det roligt att träffa henne där vi satt i ett par fåtöljer och hon på sängen för att hålla avstånd.

Personalen bar visir men vi behövde inte ha några skydd. Under våra timmar där hann både Thomas och Lena, Annelis syskon, ringa och prata med oss och med Raili. Och så ringde Olle Schön som det var länge sedan jag pratade med. Det har ju inte blivit några grabbträffar på ett tag och det saknar vi båda två.

Framåt 18 var vi i alla fall iväg igen och gick in på Oxen för att handla lite mat till oss och en del mjölk och annat till Raili som hon ska ha den dag hon kommer hem. Rostbiff till Anneli och kycklingklubbor till mig med potatissallad till båda. Allt åts sedan med en julmust framför teven efter det att jag hade gått igenom allt kassarna från Elis.

Klipp om Jurij Gagarins färd den 12 april 1961.

Förutom böckerna fanns det en hel del astronomiska tidskrifter, ett antal astronautbilder med autopen-autografer (alltså gjorda med en maskin och inte för hand av astronauten) och en hel del klipp ur tidningar. Bland annat ett antal från Gagarins färd. Sådant gillar jag!

Vi satt en stund i soffan innan Anneli törnade in och jag hamnade framför datorn. Jo, det blev en stund vid köksbordet också för vi hade plockat med oss ett gäng julkort som ska skrivas. Så nu har vi klarat av det första 50-talet i alla fall.

Så mycket jobb med UFO-Aktuellt har det av förklarliga skäl inte blivit i dag men jag har i alla fall bollat ett utkast till en illustration med en tecknare och fått en ny inskanning av en annars dålig bild som ska till Rapportcentralen notera i en bättre version.

Näsan har skött sig bättre i dag och blodet verkar ha stannat nu även om jag fick en smäll sent i går kväll som jag inte hade räknat med. Den slapp jag i alla den här kvällen.

Jag kom i säng efter midnatt md en god bok efter lite datorjobb.

 211 total views