Dagsarkiv: 15 december 2020

Brantevikssill, fågelgåta och ufobild(?)

Rekord-Magasinet.

I dag tog jag mig an en försvarlig hög med Rekord-Magasinet som jag köpt via Carl-Anton i jakt på artiklar av Eugen Semitjov och lite annat. Och visst hittade jag rätt mycket Allan Kämpe som nu går in i min Semitjov-samling. Men, som ni ser här van, också en artikel om flygande tefat från 1953. Då hade förkortningen UFO, som sedan skulle bli ordet ufo, slagit igenom ännu.

Rekord-Magasinet var en pojktidning av stora mått med massor av artiklar om idrottsprestationer där killar och män utförde diverse äventyrligheter. Mycket boxning. Men omslagen var ofta vackert tecknade som ni kan se. Förutom Semitjov och tefaten hittade jag också en artikel om en månraket och en om Nostradamus som jag sparade.

Huvudfokus under dagen har varit att skriva en serie korta artiklar om udda böcker som redaktören på Namn och Nytt har beställt av mig. Fick ihop åtta stycken och ska väl fylla på med några till i morgon. Jag har ju en himla massa udda litteratur som passar utmärkt på NoN-sidan så jag ska nog få till rätt många ytterligare.

Pratade också med en kvinna på Västkusten som jag fått tips om av min kamrat Bengtåke. Hon hade varit med om en udda händelse 1966 då hon räddat en fiskmås som snärjt in sig i en lina. När hon väl fått loss den flög måsen upp till sina vänner som kretsade över platsen och sedan följde hela flocken efter kvinnan när hon gick, som för att tacka henne menade hon.

Fick samtal från Staffan som i dag fick beskedet att han får lämna Akademiska efter 6,5 vecka där varav rätt många på intensiven. Han anses nu frisk nog för att få återvända hem. Härligt! Det var ju långt ifrån säkert att han skulle klara coviden som slog till väldigt hårt mot honom. Det var väldigt goda nyheter att han nu är på väg hem igen.

Humanisten.

I dag fick jag tidningen Humanisten som hade publicerat ett utdrag ur min sektbok efter att ha bett om tillstånd. Det handlade om Guds barn och kom att ingår i ett specialnummer om sekter. Boken finns numera enbart som ebok eftersom alla upplagorna är slutsålda sedan länge.

Brantevikssillen blir till.

Har ägnat mig åt lite julbestyr också. Medan Anneli fixade kvällsmat så såg jag till att Brantevikssillen blev inlagd. Även den var ett grupparbete men jag lade sista handen vid den. Jag fick tipset om denna suveräna sill av Lena på jobbet för några år sedan och sedan dess har den varit en säker gäst på julbordet.

Nu står den ute i natt och i morgon är den klar.

Tillsammans med Kenth på Rapportcentralen har jag också jobbat med en rapport från i går där det togs en bild av ett lysande föremål som såg lite udda ut. Men i dag tror jag och Kenth att vi har kommit svaret på spåren. Mycket tyder på att det var Försvarsmakten som gjorde sin julgransflygning över platsen just då och att det var den som hamnade på bilden.

Har också pratat med Raili som är kvar på Kolarebacken och det bästa var att hon lät glad och positiv. Ingen feber längre vilket är bra.

Sedan bokade jag och en amerikansk poddproducent tid för en intervju i mitten av januari och jag har dessutom jobbat med att planera för en mindre transport av material från Florida till AFU. Men där är jag inte riktigt i mål ännu.

Anneli har haft nätverksträff med glögg över Zoom vilket verkade funka bra. Alla var glada och pratsamma, det märkte jag de gånger som jag var tvungen att gå in till datorn för att fixa saker.

Vi har problem med en läckande julgransfot och skickade ut Markus för att hitta en ny. Men alla var slut! Liksom granarna! Orsaken lär vara att många stannar hemma och firar jul istället för att åka till soligare trakter. Mindre soligt än här kan det i vilket fall som helst inte bli. Mulet sedan 22 november trodde en som Anneli pratade med.

I vilket fall lagade vi julgransfoten med dubbla lager gaffatejp så nu är den som ny igen.

Och jag som trodde att jag var klar med julkorten skrev ytterligare tre i dag. Men nu är det nog färdigskrivet.

Har ägnat rätt mycket tid åt mejlen i dag och bland annat hållit kontakt med Isaac Koi i London som jobbar på med att se till att AFU får tillstånd att lägga ut diverse tidskrifter, sedan Leif skannat dem. Vi hoppas kunna ta ett snack över nätet framöver, precis som EuroUFO-listan planerar. Ser fram emot båda.

På slutet av kvällen kopplade jag av med ett par avsnitt ”De 100” medan jag sorterade lite klipp. Och så fick jag hjälpa en journalist- och författarekollega som ville läsa min artikel om Orsagrabbarna som trampade upp en cirkel där på 90-talet. Det var faktiskt ett helt kapitel i en av mina böcker så jag plåtade av det och messade.

Och när jag ändå var uppe så fick jag mess från en ny vän på Facebook som ville få tag på någon svensk pilot som har sett något knepigt i luften. Dagarna tar aldrig riktigt slut innan jag stänger av datorn. Vilket blev efter 01.

 224 total views,  1 views today