Dagsarkiv: 16 december 2020

Artikelskrivande före jobbet

Böckerna jag skrev om.

Eftersom det är svårt att hinna med att skriva allt under arbetstid så skrev jag lite innan jag gick till jobbet. Bland annat gjorde jag klart en serie till Namn och Nytt som jag hoppas kommer att kunna förlänga. Men där hade jag gjort det mesta i går.

Det jag framför allt lade mitt krut på i dag var en blogg för DN.se om några böcker jag vill rekommendera innan tomten börjat packa alla sina paket. Ni kan se en bild på dem här ovan.

Fortsatte också att sortera tidningsklipp innan det blev lunch för mig och Markus (Anneli hade ätit sin) framför dagens upplaga av ”Julkalendern” som fortfarande är bra.

Fick ett samtal från en lokalradiostation som vill intervjua mig i morgon vid niotiden, lite tidigt men det går bra eftersom jag ändå måste upp tidigt då det kommer hantverkare. Producenten som ringde har intervjuat mig flera gånger tidigare då han jobbade på en annan P4-station. Nu blir det en av hans journalister som ska slå mig en signal.

Fick ett annat rätt speciellt samtal under dagen. Då var jag på Hemköp för att köpa mat under arbetskvällen. Mannen som ringde hade fått mitt namn från en biolog sa han. Och nu ville han berätta hur han fått särskilda gåvor i samband med någon slags sjukdom som förändrat hans hjärna.

Jag klev undan och ställde mig vid grönsakerna och pratade en bra stund med honom och efteråt tackade han mig för att jag lyssnat och visat genuint intresse. Vi kom överens om att jag ska ringa tillbaka igen lite längre fram.

Så i dag började jag jobba igen. Lika mulet som vanligt när jag gick ut till taxin. Så himla dyster vinter så här långt, har knappt sett en enda stjärna på en månad. Att vara amatörastronom i Sverige är inte så lätt, den saken är klar.

På jobbet hade vi avdelningsmöte vilket innebar att vi som är på plats samlades i ”biografen” där det är hyfsat got om plats att sitt utspridda, medan övriga var med på storbildskärm hemifrån. Där gick vi igenom lite nyheter men hade också en avkopplande stund där alla fick berätta lite om hur deras scheman eller ledigheter ser ut under helgerna. Inte ofta vi har tid med sådant.

Under kvällen var det mycket corona som vanligt, läste WHO:s veckorapport och skrev om den och så liverapporterade jag Danmarks statsminister när hon meddelade att regeringen kommer att stänga ytterligare verksamheter över jul och nyår.

Välfrankerat.

Och! I dag fick jag mitt medlemskort för 2021 i UFO-Sverige! Och det kom i ett välfrankerat kuvert från vår medlemsansvarige.

Hem vid 01. Ingen dramatik. I säng vid 02 eftersom det blir tidig uppgång i morgon.

 173 total views