Dagsarkiv: 20 december 2020

Inhopp på DN och fortsatt julfixande

Omslaget kraftigt beskuret – hela syns längst ned.

I dag har jag fortsatt att jobba på med städningen i källaren vilket har resulterat i att det numera går att ta sig fram till hyllorna med klassiska böcker om resor till fantasivärldar som Gullivers resor, Alice i underlandet och mycket annat. Ett par hundra böcker ungefär. Men också min proppfulla hylla med böcker om diverse konspirationsteorier och en annan med diverse katastrofer.

Det är behändigt att ha ett hyfsat referensbibliotek till hands när jag väl behöver komma åt information och för att hålla det levande köper jag in böcker från olika håll. En del får jag också via gåvor.

Satsade också en stund på att sätta in urklipp i pärmar, men där ligger jag kopiöst efter, och att sätta in frimärken i mina album med svenska samlingen. Jag är ju en samlare av papper, kan det tyckas, men i själva verket handlar nästan allt om att samla in information som jag sedan läser och har nytta av i mina föredrag eller i det jag skriver.

Jag tänker på de som inte läser böcker eller artiklar, vilket fattigt liv de måste leva. Det finns så oerhört mycket spännande att ta del av och så många ofödda idéer att få genom att läsa vad andra har tagit fram.

När jag plockade med mina papper hittade jag det här fina exemplaret av Teknik för alla från 12 oktober 1956 och visar hur deras tecknare tänkt sig ett flygande tefat när det väl byggts av oss människor. Eller den flygande fläkten som maskinen kallas i artikeln inne i tidningen.

Framåt eftermiddagen fick jag hoppa in och jobba en stund eftersom DN behövde hjälp med att få till en artikel om statsminister Stefan Löfvens jultal snabbt. Talet hölls i princip samtidigt som tidningen behövde artikeln för att hinna få med den i första upplagan. Men det fixade jag.

Efteråt fyllda jag på och förlängde den till nätet. Ni kan läsa den artikeln här.

Jag och Markus tittade på ”Julkalendern” och en stund på skidskyttet där det gick bra för de svenska killarna och hyfsat för damerna.

Under eftermiddagen fick vi vår hemleverans av julskinka, gravad röding, vanlig röding och en del annat gott från Gårdssällskapet som ringde på och önskade god jul.

Framåt kvällen när vi alla var samlade lagade vi till rödingen och gjorde pressad potatis och så åt vi den plus några hårda mackor med garvad röding. Mycket gott!

Jag och Anneli bänkade oss för två ytterligare avsnitt ”The queen’s gambit”, tejpade om vår läckande julgransfot med ett nytt lager gaffa och sedan blev det sängen med en god bok.

Ufomässigt blev det mest lite mejlsvarande. Bland annat hade jag en del utbyte med en intresserad om närkontaktfall. Alltid bra att fundera igenom var man står i vissa ämnen.

 238 total views