Dagsarkiv: 27 december 2020

Raili fick se Niklas lägenhet

På väg till Niklas.

I dag tackade Niklas för julen och gav sig av hemåt till sin lägenhet och då föreslog jag att han skulle få sällskap av övriga familjen, minus mig då eftersom jag åkte till jobbet istället.

Så det blev en större utflykt för att Raili skulle få se hur Niklas bor också. På bilden ovan har de alla samlats i hallen innan avfärd. Och Raili uppskattade utflykten!

För egen del ägnade jag ett par timmar åt städning och genomgång av samtliga böcker i bokhyllan i vardagsrummet. Det är där som jag har böcker om historia, andra världskriget och äldre reseskildringar. Mycket kul läsning där, inte minst en och en halv hyllmeter om den alternativa västgötahistoria som Dag Stålsjö gjorde populär en gång i tiden med serien, och boken, ”Svearikets vagga”.

Jag har alltid gillat alternativa beskrivningar av verkligheten, sådant som utmanar det gängse sättet att tänka och tro. Ufo är bara en av dessa frågor. Faktum är att världen är full av spännande frågetecken som behöver rätas ut men tyvärr grumlas mycket av detta av alternativa fakta och dåligt kontrollerade påståenden som valsar runt på nätet.

Personer som publicerar dåligt kontrollerade, men spännande uppgifter, eller som helt enkelt inte bryr sig om att det för vidare rena rykten, förstör oerhört mycket för oss som vill lyfta de mer intressanta stenarna.

Allt detta brus gör att jag får ägna onödigt mycket tid åt att besvara frågor som för länge sedan borde vara förpassade till myternas och påhittens arkivboxar.

Julmat i repris.

Nå, det har varit en trevlig dag med lite kortspel också. Och på jobbet rullade det på rätt ordentligt med mycket att skriva om. Och så fick vi en halvtimme med lite julmat på jobbet i dag igen. Som ni kan se av bilden var vi inte många själar den här dagen heller.

Nu återstår det bara en del lax, sill och ost. Sedan är det slut på maten.

På tal om mat så hjälpte vi Markus med att planera den nyårsmiddag han ska stå för hemma hos Niklas – Biff Wellington. Något som Markus är bra på och har gjort vid fyra tidigare tillfällen. Nu gick vi igenom ingredienserna och fixade en handlalista åt honom. Dessutom lånade Anneli åt sin brödkavel, något som Markus lär behöva för att kunna fixa maten.

Arbetskvällen kom att handla om flyg från Storbritannien (som inte får ta med passagerare) och Nashvillebombaren plus lite allmänna coronanyheter. Hade fullt upp faktiskt med en hel del bra nyheter.

Åkte hem vid 01.10 i vanlig ordning.

 168 total views