Dagsarkiv: 08 december 2020

Morgonpasset och TV4

Undertecknad med ”Morgonpasset”-gänget.

Somnade väl efter 02 och vaknade efter 07. Så natten blev kort. Men så är det alltid värt att offra lite sömn för att träffa gänget som gör ”Morgonpasset”. Vendela Lundberg, Marcus Berggren och Kodjo Akolor. Jag kom till Radiohuset lite tidigt, redan 08.10, men satte mig och surfade i jakten på fler monoliter innan det var dags att gå in i studion strax efter 08.30.

Och antalet monoliter har ökat till nio nu, bara under det senaste dygnet har det tillkommit några så här är listan på dem vi känner till så här långt: Utah, Rumänien, Kalifornien, Kalifornien, Las Vegas, Isle of Wight, Colombia, Nederländerna och Kristiansand i Norge.

Väl i studion blev det full fart i en timme och det är alltid kul att vara med det här gänget som skjuter från höften och aldrig tvekar att ställa en fråga.

Sedan bar det hem och på vägen svarade jag på en del glada tillrop från folk som lyssnat. Och så ringde TV4 ”Efter fem” och undrade om jag kunde vara med en stund vid 17.20-tiden i dag, samma ämne som i radion. Eftersom jag jobbar då ringde jag två av mina chefer och kollade läget och det skulle gå bra. TV4 fixar taxi fram och tillbaka så att allt ska gå så snabbt som möjligt. Det blir jag och Tilde de Paula i studion.

Det här är monolitlistan just nu:

18/11 Utah (försvann 27/11)
26/11 Rumänien (försvann 30/11)
2/12 St Luis Obispo (ersattes med träkors och sedan återuppförd)
5/12 St Luis Obispo
6/12 Isle of Wight
6/12 Las Vegas (köpcentrum)
6/12 Pittsburgh (byggd som reklam utanför godisbutik)
7/12 Colombia
7/12 Nederländerna
7/12 Kristiansand (belysningsaffär)
8/12 Albuquerque, New Mexico.

Hemma värmde jag soppa till mig och Markus till lunch, fixade med lite tvätt och disk och såg till att några räkningar blev betalda. Vid 14.20 kom taxin och plockade upp mig för att köra mig till jobbet.

Hann skriva en ny artikel om monoliterna och en om brexit innan jag gick ut för att ta en taxi som TV4 skickat. För nu var det lite bråttom. Men chauffören hittade en bra väg genom stan så att jag var framme redan 16.50, hann ta en macka och bli sminkad.

I studion.

Nu blev det lite kort om tid när jag väl fick gå in i studion eftersom Folkhälsomyndighetens representant, som var med före mig, drog över tiden. Men det blev väl nästan fem minuter i alla fall och det gäller att anpassa sig. Allt gick i alla fall riktigt bra och när reklamen började rulla var vi nöjda, både jag och Tilde.

På vägen ut träffade jag Rolf Porseryd som undrade hur det gick med ufona men vi hann inte prata särskilt länge då han skulle in i studion och jag skulle ut till taxin.

Kom tillbaka till jobbet rätt snabbt faktiskt trots att resan går genom stan. Hela turen inklusive själva intervjun gick på 70 minuter.

Det blev mer att göra i dag än vad det var i går och eftersom jag varit borta så länge tog jag en superkort kvällsmatspaus. Gustav köpte en kycklingklubba med potatissallad åt mig på Hemköp och den var snabbt uppäten.

Aftonbladet uppmärksammade den åldrige tidigare rymdchefen i Israel och att han sagt sig veta att utomjordingarna inte bara är här utan att även USA samarbetar med dem. Något jag skrev en blogg om under kvällen. Det roliga var att Aftonbladet livade upp en gammal intervju med mig från tidigare i år vilket ni kan se på skärmdumpen nedan.

I morgon bir det ännu en intervju om monoliterna. Vi får väl se om det dyker upp någon ny till dess.

Aftonbladet i dag.
Jag och Tilde i studion.
Så här ”mysigt” kan ett adventsbord se ut på DN i dessa tider.

 208 total views