Dagsarkiv: 03 december 2020

Mycket ufojobb och mindre smärta

Överlämnandet skedde via en plastmugg.

Visserligen vaknade jag 07.30 för att hosta bort lite tråkiga högar med blod som satt sig i halsen under natten men resten av dagen anade jag en hel del förbättring när det gäller näsan. Framåt sena eftermiddagen var värken i stort sett borta och jag kände mig betydligt bättre än jag gjort på många dagar.

Och tur var väl det för dagen bjöd på en hel del, inte minst från start då jag och Anneli gjorde vårt bästa för att kolla vad det var för knepigt företag som tidigare i veckan kontaktat oss (via Markus) och sagt att de skulle komma hit och spola våra ledningar gratis eftersom det var något slags garantijobb för något som varken Markus eller vår granne, som också fått påringning, fattat.

När Anneli kollade upp med kommunen och jag försökte ringa tillbaka på det nummer de ringt Markus på så ringde istället alla varningsklockor och Anneli gick över varnade ytterligare ett par grannar efter att ha ringt Gunnar och Vanja som vi har närmast.

Vad den här fejkfirman, vars nummer plötsligt gick att nå, egentligen var ute efter vet vi inte.

Efter att ha läst en stund gick jag ner och plockade ner tvätten, åt frukost och ringde sedan Håkan Fenander i Småland som fyller år i dag. Jag försökte också ringa Ebbe i Malmö, som blir 91, men trots upprepade försök under dagen verkade han inte ha haft telefonen på.

Pratade också med de efterlevande till Duff Deutgen för att försäkra mig och AFU om att inget av hans ufomaterial kastas nu när hans lägenhet ska rensas och det fick jag löfte om. Jag har också fått mejl från en annan efterlevande till en man som dog i november om att de ska hålla utkik efter sådant som bör bevaras på AFU.

På tal om AFU så betalade jag den sista delen av transporten av materialet från William Corliss dödsbo i dag. Lådorna står i Göteborg och ska nu förtullas men speditionsfirman ville ha betalt i förskott så jag tog av de insamlade medlen som vi fått in via Facebook. Märkligt nog kostar det lika mycket att köra lasten från Göteborg till Norrköping som att transportera den från Maryland över Atlanten till Sverige.

Fick telefon från Carl-Anton som berättade om en stor och glädjande medlemstillströmningen under november. Han behövde fler välkomstbrev som jag nu ska se till att han får och kan skicka till alla nya. Intresset för UFO-Sverige är stort och det är roligt.

Men som om det inte räcker med avlidna så talade jag med släktingar till Elis, som jag nämnde i går, och om hans efterlämnade böcker och papper och de var mycket positiva att överlämna allt till AFU. Eftersom vi kommer att åka ned till Mariestad i helgen så passar vi på att hämta det hela då.

I dag lämnade Markus över sitt covid-19-test till en kurir som kom för att hämta upp det. Ni kan se överlämnandet på bilden högst upp. Tjejen stod en bra bit bort och vi ställde fram muggen med id-kort och provtopsar. Sedan hon plockat upp det och lagt i en plastpåse, som förseglades, spritade hon händerna och så sa vi hej.

Att Markus lämnar test beror på att han fick ett brev där han ombads delta i en större undersökning som Folkhälsomyndigheten gör. Inte för att han misstänks vara sjuk alltså.

Men mesta tiden av dagen har jag ägnat åt att jobba med UFO-Aktuellt med avbrott för att laga mat med familjen (fläskpannkaka) och att skruva isär avloppet under handfatet på stora toaletten och rensa det.

När det gäller tidningen har jag hunnit med en hel del men det måste jag också eftersom den förbenade näsan har gjort att jag ligger efter. Våra norska vänner har redan lämnat sin del. Jag fick förresten ett bra tips om en del ny information från USA som jag satte mig och läste och sedan skrev en egen artikel om. Tidigare på dagen mejlade jag en av UFO-Sveriges tecknare som lovade fixa en illustration inom ett par dagar. Där blir det snabba ryck.

Då jag och Anneli tog en paus framför ett avsnitt ”Morden i Midsomer” ringde telefonen och så fick vi sätta på paus. Det visade sig vara en mycket sjuk man som ville bestämma träff med mig men dit kom vi aldrig riktigt. Istället pratade han i 25 minuter och det var nästan inte att jag kunde ställa en enda fråga, men till slut blev det nog tre.

Mannen berättade hur han fått en rad organ i kroppen stulna av utomjordingar och att Dick Cheney var ute efter honom. Han kunde också frambringa planeter med liv. Hans psykiater och läkare trodde inte på honom när han berättade om detta och mycket, mycket annat som var väldigt tragiskt att höra.

När jag försökte få honom att inleda en dialog och inte en monolog valde han att lägga på.

Efter att ha tittat klart på ”Midsomer” fick jag min ögondroppe av Anneli (som ska fixa värken) och sedan jobbade jag fokuserat på med UFO-Aktuellt till efter 01. Då hade jag försummat en del mejl som jag får ta i morgon.

Men det blev inte sängen… 01.15 såg jag ett inlägg från min kollega jason i USA som hade lyckats analysera en bild som en av flottans piloter tagit och identifierat vad som var på den. Vi messade snabbt och jag fick mejla min tecknare för att ge honom nya instruktioner.

En sak är alltid viktig att tänka på: Man är inte mycket bättre observatör bara för att man är pilot.

Till slut blev det sängen i alla fall.

 184 total views