Dagsarkiv: 10 december 2020

Slutet närmar sig för La Barca – och fler monoliter

Mustafa och Memis Pektas.

För varje dag som går närmar sig den dag då La Barca kommer att stänga. Och det är riktigt tråkigt. Här har bröderna Mustafa och Memis Pektas jobbat i ett par årtionden och jag har själv ätit där lika länge. Nu ska huset byggas om att det mesta tyder på att La Barca åker ut för att göra plats för lägenheter. Riktigt tråkigt för oss alla.

Jag och Björn gav restaurangen vårt stöd i dag då vi köpte kvällsmaten där.

Markus hjälpte grannen att köra skräp till återvinningen i dag och då fick vi också erbjudandet att slänga med lite eget, som Markus gamla stol som han haft på sitt rum. Den var lite för stor för vår bil men passade bra i Gunnars släpkärra.

Innan jag gav mig av till jobbet ägnade jag drygt en timme åt att skriva klart julkorten, nu med fokus på utlandsvänner. Det blev ett trettiotal, mest i England. De flesta fick också ett följebrev där jag uppdaterade dem om läget på AFU.

Satt också en stund och fortsatte gå igenom Sky & Telescope och hittade en hel del intressant som jag klippte ur och hoppas få tid under julen att ordna i pärmar.

Under dagen kom Aftonbladets intervju med mig ut i deras podd Aftonbladet Daily som ni kan höra här. Jag tycker att det blev 15 helt okej minuter. Och monoliterna höll mig igång en del också i dag. För vännen Thea tipsade mig om att hon sett att Sverige skulle ha fått sin första och så skickade hon en skärmdump till mig. Men varifrån? Först trodde jag det var Instagram men efter lite efterforskande visade det sig vara Tiktok. Så jag registrerade ett konto där och letade upp filmen, skrev till fotografen men fick inget svar.

Då såg jag att VLT hade skrivit om upptäckten eftersom den hade hänt inom deras bevakningsområde. Efter att ha loggat in där ringde jag upp reportern vid 22-tiden och efter en stund fick jag tag på honom, en mycket trevlig kollega som gav mig numret till personen som upptäckt den och dessutom skickade bilder som jag fick använda.

Sedan fick jag ett snack med mannen som berättade vad som hänt och hur han upptäckt den under en tur med sin hund. Han skickade mig bilder och ett par filmer och så kunde jag skriva en längre artikel. Plus att jag letade upp ett antal andra nya monoliter på nätet, nu är det 34 som jag känner till. Ni kan läsa min artikel med hela listan på DN.se.

Under dagen publicerades också min andra artikel med Anders Tegnell, som jag skrev i går men som man ville vänta med till i dag.

Inte lika mycket att göra i dag och det var skönt. Då hann jag med lite epost också.

Pratade med Markus en stund när jag kom hem, tog ett par hårda mackor med Pucko och så svarade jag på lite Facebookinlägg.

I morgon åker jag till AFU.

 203 total views