Dagsarkiv: 28 december 2020

Grå måndag med en ljuspunkt!

Nya UFO-Aktuellt kom i dag.

Snön är ju borta igen sedan drygt ett dygn och vädret har återvänt till det mörkt allmängrå som vi haft större delen av december, med några lätt räknade undantag. Regn istället för snö, hur kul är det?

Förmiddagen har vi ägnat åt kortspel med Raili, något hon gillar och blir glad av, och åt att tvätta en maskin. Och så kom posten och lyste upp dagen något eftersom nya numret av UFO-Aktuellt fanns med. Tidningen innehåller visserligen inga överraskningar eftersom jag själv gjort den men det är alltid något visst att hålla den fysiska produkten i handen efter att ha jobbat med den i digital form under de veckor som jag tagit fram den.

Det är roligt att konstatera att UFO-Sverige orkar hålla i en papperstidskrift trots att så mycket går över till att vara digitalt. Det kan vi vara stolta över! Att dessutom allt material, med några få undantag under ett år, skrivs av egna skribenter är inte illa. Och att vi också har egna illustratörer som lyfter innehållet.

Illustrationen på omslaget ovan har tagits fram av Olof Röckner.

Lunch blev det också och så lite ufojobb via Messenger där jag försöker reda ut en del saker som har hänt i en tråd i UFO-Sveriges Facebookgrupp ”Allmänheten diskuterar…”. Att moderera en Facebookgrupp är inte det enklaste och i det här fallet är vi som tur är en grupp som sköter den saken.

Men det uppstår givetvis problem ibland och när någon som startat en tråd plötsligt avpublicerar den då kan många tror att det var vi som gjorde det. Och då får för sig att vi censurerat inläggen.

Där vill jag vara väldigt tydlig: UFO-Sverige ägnar sig inte åt att tysta röster som tycker annorlunda än vår officiella linje. Om vi ska ta bort en tråd, vilket jag tror bara har hänt en gång, då ska det ha skett övertramp i form av påhopp och liknande. Inte för att åsikterna i sig är utmanande eller ”fel”. Det får vi stå ut med.

På vägen till jobbet bestämde jag träff med vännen Ylva i entrén till DN så att hon kunde överlämna en burk med åkerbär som Anneli nu ska använda till nyårsdesserten. Smaskigt! Vi tackar Ylva för insatsen och hon kommer själv att få vara med och smaka på resultatet.

Det blev en bra dag på jobbet där jag och John, som ersätter Mia några dagar, fick fram en hel del bra läsning. Framåt 19 gled jag ner till La Barca för att hämta mat, det blev Husets pasta som är riktigt bra. Den kommer jag verkligen att sakna nu när krogens sista dagar närmar sig.

Stod och pratade med en av ägarna en stund och fick då veta att sista dagen blir den 1 januari. Den 2 och 3 ägnar de åt att riva ut inredningen. Fick ett par glas som minne av alla besök innan jag gick upp till DN igen för att äta. Ska vårdas ömt.

I morgon blir det sista besöket på La Barca för mig och Mia och Björn. Sedan går jag på ledighet över nyåret. Då ska vi äta på plats i ett avskilt rum.

Fokus i dag var som vanligt covid-19 och Trump. Börjar låta som en repig skiva.

Hem efter 01 i vanlig ordning, plockade ned tvätt och pratade med Markus. I säng efter 02.

 254 total views