Dagsarkiv: 11 juni 2019

Till Ernst och amerikansk podd i gryningen


Började dagen 05.45 vilket visade sig vara en hel timme för tidigt. Som så ofta hade det blivit lite förvirring då det gäller tidszoner och killen som skulle intervjua mig, Joe Rupe i Los Angeles, hade tagit till en timme fel. Men jag hann i alla fall få fart på Skype innan jag gick och lade mig 45 minuter till.

Men 07.00 var det skarpt läge och så var jag med i podden Lighting the void. Vi pratade mycket om AFU men också om UFO-Sverige och det blev ett bra samtal tycker jag. Det tyckte Joe Rupe också och undrade om jag kunde fortsätta en timma till efter det att första timmen var avklarad. Det kunde jag eftersom jag inte hade någon tid att passa förrän senare på förmiddagen.

När jag var färdigpratad där tog jag bilen till Annelis jobb för att hämta dator och ett par anteckningsblock åt henne. Hon ska ju börja jobba lite varje dag nu igen med början i dag. Fixade också klart Stefans korr till UFO-Aktuellt och skickade över den färdiga tidningen till Håkan E och ringde sedan och sa att han hade fått den. Nu ska han slå ihop vår tidningen med norrmännens och sedan går allt till tryckning.

Efter att ha hängt tvätten sa jag hej till Anneli och körde in till Söder för att gå på den årliga tandkollen. Kikade in på Serieslussen på vägen där jag hittade en serietidning med en science fiction-historia för 45 kronor innan jag satte mig och väntade på min tur hos min tandläkare som inte hittade några fel och tog dryga tusenlappen för det och tjugo minuters jobb. Men så har han en ny röntgenapparat också.

Efter att ha pratat med Cral-Anton och Mats fortsatte jag till Ernst Linder som har kommit tillbaka hem igen från nästan ett och ett halvt år på vårdhem. Den hade nog inte många väntat sig. Ernst såg verkligen fram emot mitt lilla besök och hade frågat efter mig så snart han kom tillbaka för några dagar sedan. Nu satt vi och pratade i lite drygt två timmar, om gamla minnen och lite nytt.

Det var riktigt roligt att se att han var så pass pigg trots att han är kring 90-strecket. Vi kommer att ses igen inom kort.

Tillbaka efter en eon i Stockholms eftermiddagsköer siktade jag inb mig två några timmar i tevesoffan för att se Sveriges damer mot Chile i VM. Och efter att ha haft ont i magen nästan hela matchen och undrat om de över huvud taget skulle göra något mål blev det ett superlångt regnuppehåll och sedan gjorde Sverige två snygga mål och alla (nästan) var glada.

Passade på att plocka i ordning på en bunt frimärken under tiden och de räckte även till USA:s krossmatch mot Thailand. Tror det blev 12-0. Satte mig vid datorn en stund och svarade på mejl, vattnade blommorna och kom i säng strax efter midnatt.

(Det blev 13-0! Råkade missa ett när jag vände ryggen till.)

Ernst Linder är hemma igen.

 368 total views