Dagsarkiv: 18 juni 2019

Bauhaus igen och Mysteriejakten

Har fortsatt att försöka något vettigt ur den underleverantör till Bauhaus som var hemma hos oss för ett antal veckor sedan för att göra en bedömning av hur lång tid ett arbete skulle ta att göra. Firman höftade till med sex timmar (utan att jag visste det) och gav ett pris som kändes högt. Men jag litade givetvis på att deras beräkning var okej, inte bara gjord just på en höft.

När hantverkarna sedan kom tog allt 40 minuter ungefär. Vilket kan låta bra om det var det de hade tagit betalt för. Istället blev räkningen skyhög och jag känner mig blåst.

Så jag har messat med den ansvarige på Bauhaus underleverantör som när vi pratades vid för ett par dagar sedan lovade att han skulle prata med bauhaus om min kritik. Vilket han uppenbarligen inte har gjort. Jag kommer att gå vidare med detta och söka upp någon ansvarig på Bauhaus så snart tid finns. Detta är inte något jag tänker finna mig i eftersom det givetvis kan drabba andra. Läget att starta en Facebookgrupp: Har du blivit blåst av Bauhaus?

I dag var det dags för det sjätte och sista avsnittet i min och Emmas serie ”Mysteriejakten”. Och i dag handlar det om mystiska försvinnanden. Titta gärna på den.

Det blev sillunch till mig, Anneli och Markus i dag. Tyvärr inte med någon bra färskpotatis utan sådana från en påse som hade en del i övrigt att önska. Men sillen och den hemodlade gräslöken i gräddfil var bra.

När jag kom till jobbet fick jag ett samtal från en reporter på SVT Vetenskap som ska skriva en artikel om månkonspirationen. Vi pratade i en halvtimma och jag försökte hjälpa henne med de uppgifter hon var ute efter. Gav henne också länken till min artikel ”Har vi landat på månen?” på ufo.se som är en bra sammanfattning av argumenten för att vi faktiskt varit där.

Det är egentligen för sorgligt att den här frågan ska behöva tas upp gång på gång. Är vi inte ett civiliserat folk som borde lära oss av det andra tagit fram? Att vår kunskap faktiskt ökar och inte går bakåt?

På vägen till jobbet köpte jag jordgubbar och blåbär som jag sedan sammanförde med Mathias inköp av glas och förvandlade till sista-dagen-på-passet-fika vid 22_tiden i kväll. Vi blev ett helt litet gäng från nät och papper som tog en paus från världens elände. Då hade jag dessutom, kraftigt försenad, gått till Ibolina för att äta pizza med Sujay.

Klockan 01 var det dags att stämpla ut för fem dagars ledighet.

 458 total views