Dagsarkiv: 27 juni 2019

Förberedelser och tider på Bokmässan


Inledde dagen med att betala några räkningar, ta ned tvätt och att ringa Ebbe Johansson som hade fått mitt brev och bekräftade att vi kan ses det datum jag hade föreslagit. Jag och Carl-Anton ska åka ned och träffa honom och ett antal personer till på olika platser i Malmö om någon vecka och då är det viktigt att alla finns på plats.

Jag lär behöva hyra en bil för tillfället eftersom det blir en del lådor som ska transporteras upp till AFU.

Pratade en god stund med Stefan som jobbar med slutkorret på ”Verklighetens Arkiv X” och det är tur det. Vi stötte på en del onödiga problem eftersom det blivit en sammanblandning av olika versioner. Nu hoppas jag att det blir rätt i slutändan. I vilket fall är det tur att jag har Stefans örnblick på detta.

Anneli fick åka in till Danderyds sjukhus för att få pumpen tillbakasatt eftersom såret börjat läcka. Trist för henne med alla dessa turer till sjukhus. Nu hoppas vi alla att det ska bli operation i nästa vecka och att allt ska bli bättre.

I dag blev det klart när jag ska prata på Bokmässan i september. Och det blir enligt följande:

28/9 klockan 12.50–13.10 på Astrakanscenen då jag och Johan Theorin pratar om min nya bok.
28/9 klockan 16.30 i Vetenskap och Folkbildnings monter.
29/9 klockan 09.15–09.30 på DN:s scen.

På jobbet jobbade jag en stund med lite frågor relaterade till mitt arbete som skyddsombud. Viktigt eftersom det rör mina kollegors arbetsmiljö. Jag gjorde ju en enkät för en tid sedan som vi nu har presenterat både för ledning och medlemmar. Den ska följas upp.

Jobbkvällen rullade på med en hel del att skriva, bland annat om en ny Nasasond till Saturnus måne Titan. Det roliga med den är att det rör sig om en drönare som kan flyga ett antal kilometer (175 totalt) och landa där det verkar intressant.

Mat blev det på Lilla Asien tillsammans med Björn.

Klockan 01 var det här passet slut men jag satt kvar en stund och pratade med Frida S innan det blev taxi med enchaufför md rötterna i Bagdad. På vägen hem såg jag ett vackert område med nattlysande moln mot nordost vilket är lite ovanligt. Så när jag kom hem tog jag en bild som ni kan se här ovan.

 361 total views