Dagsarkiv: 12 juni 2019

Skjortor och hemmajobb


I dag kom sotaren tillbaka och återbesiktade luckan och steghållaren som vi har fixat på sotningsfirmans anmodan. Allt var okej och nu kan vi snart lägga den saken bakom oss. Det gäller bara att få Bauhaus att fatta att de måste dra ned på räkningen för att sätta upp sakerna också. Den grejen är jag inte i mål med ännu.

Hade egentligen tänkt att hinna svara på en massa brev som blivit liggande i dag men istället lade jag ned ett par timmar på att få ordning på ett antal usb-stickor och digitala filer på mitt datorskrivbord. Måste också göras.

Men framför allt har jag stått vid strykbrädan och strukit tjugo skjortor och en massa annat. Något jag inte är särskilt bra på varför det tar sin lilla tid. Tror jag stod i tre timmar sammanlagt och var rätt trött i ryggen efteråt. För att arbetet skulle gå lättare drog jag på några vinylplattor med ELO och Ian Dury i rummet intill. Inte fel med musik under arbetet.

Ringde också upp en man som hörde av sig i går när jag var på väg till Ernst Linder. Han hade sett något märkligt för 10 år sedan (cirka) och blivit anmodad av en astronom som han kontaktat att ringa UFO-Sverige. Astronomen hade sagt till honom att UFO-Sverige var bra på att hitta förklaringar. Kul att höra!

Hans observation är lite lurig att förklara eftersom han inte har vare sig datum eller exakt tid. Men det han såg var desto tydligare, ett enormt rött sken som expanderad som när man knäcker ett ägg (sa han) rakt upp på himlen. Kanske är det ett experiment från en rysk raketuppskjutning, men den sken blir nog svår att belägga.

Lättare visade det sig vara att förklara tjejernas observation i Bjärred som jag skrev om härom dagen. Där har Johan på rapportcentralen fått fram uppgifter genom Flightradar och via bilder från platsen som visar att det de fyra såg har en naturlig förklaring. Ska inte gå in på exakt på vad eftersom detta kommer att bli ett exempel på höstens kurs.

Vann en auktion igen med en låda frimärken till billigt pris som jag åkte och hämtade på Coop. Mycket som jag inte hade.

Medan jag fixade med strykningen körde Markus ett varv på gräsmattan så nu är den trimmad och fin. Han fick ta en tur runt halva Järfälla och Vällingby för att hitta bensin till klipparen, slut både här och där, men nu har vi en extra dunk också.

Sedan dök Niklas upp och vi softade lite och pratade ikapp vad som hänt sedan sist. Tittade på slow tv i form av älgvandringen som verkligen var ett lågtempoprogram. Nästan så att vi somnade i soffan alla tre. Mera fart blev det när Markus kom hem efter 21, då drog vi igång grillen och jag fixade till karréer (som jag lagt i marinad tidigare i dag) och majs medan pojkarna gjorde sallad och potatismos. Sedan drack vi öl och hade en trevlig stund vid bordet som ni kan se ovan.

Har också fortsatt planeringen för en AFU-resa till Stuttgart i september men annars inte så mycket ufologiskt i dag. Jo, jag fixade indexet till den svenska versionen av AFU-boken också och så hjälpte jag Elin på DN med några saker till ”Mysteriejakten” som det förresten var en annons om i dagens papperstidning.

Eftersom Anneli ska in till Danderyds sjukhus en sväng igen i morgon hoppade (på ett ben) hon i säng vid 23 efter att vi bäddat rent. Viktigt inför operationen, det är det order på. Jag och Niklas satsade en timma i bastun och sedan satt vi i den svala källaren (dit Markus flyttat) och pratade.

Kom i säng vid 01.30.

 361 total views