Dagsarkiv: 22 juni 2019

Magiska papper på Örebro slott


Tänk vad man kan göra med lite (eller mycket) papper. Förutom skriva prisbelönta romaner givetvis. I dag har vi strosat (Anneli hoppat) runt på Örebro slott och tittat på Isabelle de Borchgraves makalösa papperskreationer där hon förvandlat vanligt papper till historiska klädedräkter.

Givetvis tog vi oss dit sedan Melodikrysset klarats av och en närande frukost intagits. Plus att vi gjorde processen kort med jordgubbstårtresterna från i går.

Vi var långt ifrån ensamma om att besöka slottet men själva utställningen var det inte fullt på. Det kostade 100 kronor att gå in men det var det alltså värt. Det var helt obegripligt att Isabelle hade lyckats kopiera klädedräkterna så troget. Inte förrän vi gick riktigt nära kunde vi se att det faktiskt inte var tyg.

På vägen ut hängde vi på en guidad tur en stund innan vi blev upptäckta och vänligt men bestämt ombads att hitta på något annat. Anneli tog tillfället i akt att för 79 kronor köpa en lite träflaggstång med flagga inför nästa års midsommarfirande. Funkar bra till snapsen.

Pratade med Anders L om att vår arkivvän i USA, Rod Dyke, behövde hjälpa med att föra över pengar till en av våra kollegor i St Petersburg, Mikhail Gershtein och att jag i min tur hade pratat med Stefan om detta och att han nog kunde lösa det problemet. Dessutom lovade Rod att skicka lite stöd till AFU i samma veva vilket vi tackar för.

Att få in pengar till arkivet är alltid prio ett.

Det blev en rätt lugn dag i övrigt med lunch, krocket och så middag där det grillades på verandan. Till krocketen serverades det gin och tonic. Riktigt gentlemannamässigt. Framåt kvällen samlades vi runt köksbordet för kortspel, ”Dam” och ”Hjärter sju” och sedan lite tärningsspel igen.

Under dagen skriver jag ett mejl till Facebook som har stängt av en av mina vänner när denne publicerade bilder på infödingar på Papua Nya Guinea. Eftersom några stod där med bara bröst föll det under Facebooks stelbenta regler mot nakenhet. Men inte nog med det, han hade också fått ett mejl från Facebook som sa att avstängningen var för gott och att Facebook inte längre skulle svara på hans mejl. Nu får vi se hur det går, om jag får något svar.

Framåt midnatt ansåg vi att det fick vara bra för den här dagen.

Papper? Faktiskt!

Fascinerande papperskläder.

Åsa är fångad av stunden.

Några av de fantastiska kreationerna.

En modellav gamla Örebro.

Engelbrekt bodde på Örebro hus i nästan ett år.

Lite krocket blev det också.

Claras kompis Nathalie kom och åt och spelade kort.

 440 total views