Dagsarkiv: 15 juni 2019

Middag på taket


Satsade förmiddagen på lite hemmajobb som i och för sig tog mig utanför huset. Vilket var trevligt eftersom solen har visat sig från sin bästa sida under hela dagen.

Så efter frukost, där Anneli löste Melodikrysset, packade jag bilen med skräp från garaget och körde till återvinningen med en ordentlig laddning och sedan till Bauhaus för att köpa en ny sits till toastolen. Vilket gick snabbt. Vilket var bra!

Det innebar att jag också hann åka till Jakobsberg för att hämta upp mina nya terminalglasögon som gjordes fel första gången och dessutom köpa två ostburgare på BK (en för 15, två för 20) och sedan hem för att äta rester med Anneli – nu förstärkt med burgarna.

Kvällens middag blev en annorlunda variant eftersom Ylva hade bjudit in oss till en sittning på husets gemensamma takterrass. Markus var där och skötte grillen (och var chaufför till Anneli) liksom Anneli som tog det lugnt i en soffa. Ni kan se Markus och Ylva plus några av de många gästerna på bilden här ovan.

Hann stanna 45 minuter i solen och det trevliga sällskapet innan det var dags att gå tillbaka för att fortsätta skriva artiklar. Och det blev en hel del gjort till slut denna kväll som såg ut att bli så lugn. Skott mot lägenheter i Kristianstad och en del spännande utrikesnyheter. Inte minst den som jag skrev allra sist i kväll- att Donald Trump för första gången kommenterat de amerikanska piloternas ufoobservationer.

Han gör det i en intervju i ABC men det är egentligen bara två saker i presidentens svar som går att begripa: han har informerats om händelserna och han tror inte på dem. Resten är obegripligt och trist nog ställs inga relevanta följdfrågor som skulle ha kunnat hjälpa oss tittare att tränga igenom Trumps obegripligheter.

Ni kan läsa min artikel här.

Jobbade över en stund och kom hem sent. Natthimlen var orange och helt fantastisk vid horisonten. Markus satt uppe och kollade golf och Anneli var också uppe en sväng där jag kom. Jag tog en macka och plockade ned tvätten. I säng 02.30.

Fin utsikt från Ylvas terrass.

 416 total views