Dagsarkiv: 08 juni 2019

Ännu en varm dag och ett ufofall


Det har ju börjat likna sommar nu, och det rätt ordentligt. Inte för att jag hinner ta del av den utan mest sitter framför datorn, först hemma och sedan på jobbet, men det är ändå skönt att vandra till bussen och sedan genom parken.

Dagens datorjobb bestod i att få ihop ytterligare några sidor UFO-Aktuellt. Och lite framåt dagen fick jag den sista artikeln skickad till mig från Richard Svensson så nu kan jag fixa hans spalt ”Kryptizkt” då jag kommer hem i natt. Plus att jag måste skriva lite smått själv också, men det går på någon timma.

Fick ett gammalt fint program från den 14 februari 1992 skickat till mig från en vän i dag, ”I kväll Robert Aschberg” då jag, Boris Jungkvist och Sune Hjorth debatterar och diskuterar ufo. Programmet blev en klassiker och jag fick möjlighet att klämma ur mig sentenser som ”allt som Sune Hjorth har gjort borde vara ogjort” och ”att läsa Sune Hjorth är som att skicka hjärnan på semester”.

Så här långt efteråt minns jag inte om jag hade planerat att säga detta eller om de var en stundens ingivelse men publiken och Aschberg gillade det i alla fall. Ni kan se oss tre i soffan här ovan. Kan inte påstå att mitt val av slips var särskilt lyckat. Glad verkar jag ha varit i alla fall.

Det blev en varm kväll också och jag och Björn satt vid det stora öppna fönstret på La Barca när vi gick dit i kväll för en entrecôte (i mitt fall) och en Husets pasta (för Björn).

Och det blev en lugn dag på jobbet. Inte som i går med Linköpingsbomben.

I dag fick jag inlagan och omslaget till den engelska upplagan av ”Verklighetens Arkiv X” där vi har valt att inte direktöversätta titeln med tanke på att det kan finnas jurister i USA som ogillar att vi kallar något ”X-Files”. Hur det nya omslaget kommer att se ut kan ni se här nedan.

Klockan 23.55 ringde en tjej från Bjärred till DN och talade med min chef då hon sett ett ufo fem minuter tidigare, klockan 23.50. Jag tog över samtalet och intervjuade henne och lyssnade även till hennes fyra kamrater i bakgrunden, alla var uppenbart tagna av det de sett.

Tjejerna beskrev hur ett fyrkantigt föremål med runda kanter och en stång i varje hörn med lampor i kanterna och svart inuti hade flugit förbi dem och det var ljudlöst. Det hela tog kanske fem sekunder. Kanske tre.

– Det såg verkligen ut som ett ufo, sa hon till mig.

– Och det var nära.

Föremålet gick från norr mot sydväst i riktning mot Öresundsbron från Bjärred sett. Himlen var stjärnklar. Jag bad dem rita ned det men ingen av tjejerna hade något papper. Men de lovade att göra anteckningar.

Klockan 01 bar det hemåt där Markus var uppe så vi pratade en stund om en kamrat på DN som ville ha hjälp att komma igång med golfen igen. Kanske kunde Markus fixa det? När han gått och lagt sig tog jag en macka med rödbetor innan jag jobbade på med UFO-Aktuellt till 02.15. Sedan fick det räcka för i dag.

Det nya omslaget till den amerikanska utgåvan.

Tjejernas teckning av föremålet vid Bjärred.

 410 total views