Dagsarkiv: 02 juni 2019

Sista bokrycket och trädgårdsjobb


Fint väder lockade ut oss i trädgården en sväng. Anneli hoppar ju omkring på sin trasiga fot med en låda runt halsen som surrar och låter som en kaffebryggare. Den ska se till så att såret efter operationen ska hålla sig fint och att allt var som kan bildas där ska sugas bort. I morgon ska hon till Danderyd och ta bort den.

Så hon behövde lite hjälp med att planterar blommor i en kruka, vilket gick lätt, och på bilden kan ni se hur hon vattnar de små liven. Själv hade jag siktet inställt på häcken som blivit tillhåll för allehanda mindre träd och ogräs. Att ge sig på dessa med såg och klippare var inte det lättaste och efter 45 minuters slit såg mina armar och händer ut som om jag hade försökt rista in något kryptiskt budskap för eftervärlden.

Det blev i alla fall en ordentlig hög som ni kan se av bilden nedan, en hög som jag får köra bort senare i veckan eftersom Markus har bilen och är borta hela dagen.

Annars har jag jobbat på med de engelska bildtexterna till nya boken och alla är nu klara.Skönt. Det har varit den absolut tråkigaste delen av bokjobbet.

Jag har också börjat planera för en AFU-resa till Skåne i början av juli. Jag har en del saker som ska hämtas där och har börjat boka tider med Ebbe Johansson, Bertil Falk, Robert Sternoczky och Mikael Karlsson. Men det är några till som jag vill få med på den listan. Lär få hyra en liten lastbil.

Har också skrivit mejl till Paul Hynek som ska hålla föredrag på Mufons 50-årsjubileum precis som jag. Paul är son till Allen Hynek och jobbar med saker som kan vara till nytta för AFU. Jag hoppas att vi får tid att prata om den saken när vi ses i slutet av juli.

Pratade en stund med Tobias som sköter om ufo.se eftersom Ufopodden i P3 kommer med ett nytt avsnitt i morgon. Ett avsnitt som tar upp Valentichfallet och en radarobservation på F21 i Luleå 1954. Tobias hade redan Johans artikel om Valentich och kan lägga ut den och jag letade rätt på en artikel om F21-händelsen som vi hade i UFO-Aktuellt 1996.

Har tagit några frimärkspauser under dagen och nu har jag nästan gått igenom alla som jag vann på auktionen. Det blev faktiskt en del nytt som jag inte hade räknat med.

Dagen var inte enbart positiv. Anneli fick ett telefonsamtal om att hennes vän och vår kompis Yildiz Kafkas hade gått bort. Yildiz var en positiv och mycket trevlig person som betydde mycket för Anneli. Nu ringde hennes bror och berättade att hon var borta, väldigt, väldigt tråkigt. Yildiz blev 77 år.

Det sista jag gjorde i kväll, efter att ha tagit ned tvätten, var att lägga över de två Indesigndokumentet (det svenska och det engelska) på en sticka plus alla bilder. I morgon ska jag till Semic med böckerna.

Ogräsbeståndet i häcken är nu minimerat.

 386 total views